Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Därför stänger nattklubben Kåken ner

Populära Kåken på Regeringsgatan stänger ner.
Populära Kåken på Regeringsgatan stänger ner.

Niklas Eksteds lägger ner sin restaurang och nattklubben Kåken på Regeringsgatan 66
– Det är dags för något nytt säger krögaren till Allt om Stockholm.

Den här texten är en uppdaterad version från 18 september.

Efter tio år på samma adress flyttar Niklas Ekstedt restaurang ut från Regeringsgatan 66. Krogen som heter Niklas, efter sin ägare, försvinner därmed från stans restaurangkarta. Frågan är varför?

– Vi har drivit restaurang Niklas i över tio år i en gigantisk lokal och det är en ganska lång tid. Nu vill jag ägna ännu mer till åt mina andra ställen, vinbaren Tyge och Sessil samt Ekstedts. Jag har också nya grejer på gång och då passar restaurang Niklas inte riktigt in längre.

Satsar på finalen

Vad det är för nya projekt vill Niklas Ekstedt inte riktigt berätta men fram tills dess att han stänger ner restaurangen vid årsskiftet tänker de satsa allt – både på krogen och kanske ännu mer på den nära nog ikoniska baren/ nattklubben Kåken som ligger i samma lokal.

– Vi har haft en helt oförglömlig tid med Kåken och kommer bjuda in folk som haft klubbar här och spelat här under hösten för att avsluta på ett bra sätt. Finalen blir en sjuhelvetes nyårsfest här. Sen är det slut.

 Restaurang Niklas är stor och har haft en stor personalgrupp. Vad händer med alla dem nu? 

– Vi kommer att behöva några på våra andra ställen och sedan är det ju så att det finns gott om jobb i den här branschen, lyckligtvis. Så det kommer att ordna sig.

 

Regeringsgatan 66, Stockholm, Sverige