Drum & bass-klubb fixar intim avskedsfest
Från en Traffic-fest på Allhuset 2008
Från en Traffic-fest på Allhuset 2008
Martin Systematic, MC Sandor, Pontus Limbz och Daniel Irk
Martin Systematic, MC Sandor, Pontus Limbz och Daniel Irk

Drum & bass-klubb tar avsked med bastung fest

Klubb 

Drum & bass-klubben Traffic bildades 2002, men efter drygt 15 år är det nu dags att säga farväl.
Sista festen går av stapen på Nobelberget i februari och arrangörerna utlovar en kväll med fullpackade dansgolv, mycket känslor och den fetaste basen.

ANNONS

Efter en resa till London 2001 bestämde sig bröderna Martin Systematic och Daniel Irk från Väsby för att starta drum & bass-klubben Traffic, och i november året därpå arrangerade de sin första klubbkväll. Snart blev även Pontus Limbz en del av gänget och tillsammans har de under åren arrangerat mängder av fester och klubbkvällar.

Epok går i graven

Men den 2 februari, efter drygt 15 år, är det alltså dags för den sista festen.

– Egentligen är det ett 15-årsfirande, men samtidigt blir det alltså en avskedsfest. Det är självklart förenat med mycket känslor men framförallt ska det bli roligt att få dela en sista fest med massor av nya och gamla drum & bass-heads. Vem vet, kanske är det någon som går på sin första dnb-klubb och inleder en livslång kärlek till musiken, säger Martin Systematic.

Fetaste basen i stan

Kvällen äger rum i en mindre och mer intim del av Nobelberget i Sickla och bjuder på musik från drum & bass-profiler som bland andra Spirit, Seba och Mantra samt Traffic-gänget med Systematic, Irk och Limbz. I källaren blir det dessutom ett andra dansgolv med fokus på dubstep, grime och hiphop som spelas av Plastician, Ikhana, RGD och Causa.

– Gästerna kan förvänta sig en grymt peppad stämning, många glada människor och som alltid den fetaste basen i stan. Jag ser fram emot ett fullpackat dansgolv där alla leende går loss till drum & bass. Det finns inte många saker som slår en sån upplevelse, säger Martin Systematic.

Kämpigt att driva klubb i Stockholm

Martin fortsätter att berätta om anledningarna till att Traffic nu läggs ner.

– Det är rätt kämpigt att ordna klubb i Stockholm, och jag känner personligen att jag gett stans klubbliv allt jag har att ge och lite till. Ska man göra något så ska det vara med hela ens hjärta, så efter lite velande har vi kommit fram till att det här blir den sista festen från vår sida, säger han.

Hur mår huvudstadens drum & bass-scen?
– Stockholm har en intim men väldigt bra dnb-scen. Den är mindre än i många andra länder men med en fantastiskt trogen publik. Drum & bass-musiken har garanterat kommit för att stanna.

Några höjdpunker från Traffics historia som du minns lite extra?
– De två feta ljudstaplarna på båten Vielle Montagne på Söder Mälarstrand kommer alltid leva kvar i minnet. Jag är fortfarande förvånad över att båten inte sjönk av all bas. Vårt 5-årsjubileum med Concord Dawn på Cyklopen 1, som sedermera brann ner, samt Dj Ink och Seba på Debaser Medis är också kära minnen. Chase & Status på Allhuset och Black Sun Empire på ett fullproppat och kokande Kolingsborg är andra höjdpunkter. Det har varit en resa som varat nästan halva våra liv och gett oss många minnen, vänskaper och relationer samt format oss som människor, säger Martin Systematic.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler klubbartiklar

Vår klubbreporter Mats Wurnell tipsar om de hetaste dansgolven den 23-24 februari
Klubb

Pop, techno, tropiska toner och fuldans

Stockholm Carnival 2017. Bild från invigningen på Münchenbryggeriet. Foto: Jakob Birgersson
Klubb

Nu väntar karnevalyra på Münchenbryggeriet

Helgtips

Deras budskap: Kom naken, gå in gratis

Vår klubbreporter Mats Wurnell tipsar om de hetaste dansgolven den 16-17 februari
Klubb

Popagandaklubb, balkanfest och mello-yra

Knökfullt på 5emman vid Brunkebergstorg
Klubb

Stort intresse för små dansgolv

Klubb

”Råbögar och gamla tanter på samma klubb”