Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Technofester, nattklubbspoesi och 90-talsröj

Stockholms nattklubbar bjuder upp till dans i helgen
Stockholms nattklubbar bjuder upp till dans i helgen

Vår klubbreporter Mats Wurnell tipsar om de hetaste dansgolven den 17-18 november. Det blir allt från Berlin-techno och acid house till 90-talsnostalgi och nattklubbspoesi.

Loop. Fredag 17 november på Loop/Operahuset
Pop up-klubben Loop ångar vidare med technofest varje fredag och lördag i egna lokaler bredvid Café Opera. Denna fredag har man bjudit in dPop som ser till att det blir fart på dansgolvet.

Yaheardme. Fredag 17 november på Södra Teatern
Klubben Yaheardme intar anrika Södra Teatern och bjuder på hiphop, future beats och baile funk fram till 02. Bakom skivspelarna står Noah Bramme och Pablo Muñoz.

Fredagshousen. Fredag 17 november på Laika
CJ Scott, Hans Ferdinand och Henock Desta fixar den rätta helgstämningen genom att bjuda på house-kavalkad på Laika vid Hornstull. En våning upp har rapparen Mange Schmidt en födelsedagsfest där alla är bjudna, och på bottenplan blir det musik från Henning Furst (The Tough Alliance) och Teet Sirotkin.

Absolutely 90’s. Fredag 17 november på Club Backdoor
En orgie av fabulös 90-talsnostalgi utlovas när Absolutely 90’s tar över gayklubben Club Backdoor. Denna kväll bjuder på ett live-framträdande av 90-talsikonerna Basic Element, och bakom skivspelarna står Ander Olsson.

Deadwood 5 Year Bash. Fredag 17 november på Debaser
Klädmärket Deadwood bjuder in till födelsedagsfest. På scenen står Les Big Byrd och INVSN och i dj-båset återfinns Mackan Lindström, Freddie 4-Eyes, Freshteh, Mattias (Dungen) med flera.

Technorum. Lördag 18 november på Vodkabaren
Stans minsta technoklubb Technorum är tillbaka på intima Vodkabaren och bjuder in till fest mellan 17-23. För musiken står Matrin, Peter Ratkay, Carl Richter och Erick Tegel.

Under Bron. Lördag 18 november på Under Bron
Under Bron har bjudit på elektronisk musik sedan 2010, och så även denna lördag. Cezar flygs in från Rumänien och får sällskap av Doviu och Jovi. På det andra golvet spelar Nkisi, Kablam, Swedish Lento Factory och Iinatti. Under kvällen och natten blir det dessutom poesi från initiativet Night Club Poetry.

Acid Eagle. Lördag 18 november på Bite Me
Fest i den nya och intima klubbkällaren vid Skanstull med fokus på acid house och techno. Kvällen innehåller live-framträdanden av BÖRDA och Araya samt dj-spelningar av Kim Sandgren och Dolphin.

Klubb Vaket. Lördag 18 november på Klubb Vaket
Även denna Skanstull-källare fixar fest med techno och house. I ”Boxen” blir det musik av Sara Lego, Billie Jo och Eddie Eneqvisst, och i ”Växthuset” är det Den End, Peter Ratkay och Marcus Christiansen som bjuder upp till dans.

Lakuti. Lördag 18 november på SLR22
Nya klubbsatsningen SLR22 håller till på Fotografiska och har denna lördags bjudit in Lakuti bjuder på elektroniska toner och dans till 01.

Apparat. Lördag 18 november på Slakthuset
Apparat (aka Sascha Ring) är frontfigur i bandet Moderat men kommer här bjuda på ett dj-set som enligt arrangörerna kommer att ”fullkomligt osa Berlin”.

Stockholm, Sverige