Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Mer hjärta i Shout out louds comeback

Shout out louds är tillbaka med album och konsert på Vasateatern.
Shout out louds är tillbaka med album och konsert på Vasateatern.

Shout Out Louds är tillbaka med ett nytt material. I dagarna släpps bandets femte album som de själva beskriver som deras bästa.
– Vi har spelat mer med hjärtat denna gången, säger sångaren Adam Olenius. 

Det har varit tyst om popbandet Shout Out Louds en längre tid och det är fyra år sedan de släppte nytt material. Men nu är Stockholmsbandet tillbaka med ett rykande färskt album som släpps den 22 september. Därefter väntar turné i Sverige, Europa och USA. 

Testat dåliga idéer

Men medlemmarna har inte legat på latsidan, tvärtom har Bebban Stenborg, Adam Olenius, Ted Malmros och Carl Von Arbin testat egna projekt och levt utanför bandet. 

– Det har varit skönt att vara själv och bara testa alla dåliga idéer och jobba utan filter. Men sen är det just filtret man saknar, eller snarare allas egna specialiteter. Alla har ju ett hemligt vapen, säger Adam Olenius. 

Albumet handlar om att hitta en lugn plats

Adam berättar om det nya albumet, Ease my mind, som han menar påminner om deras tidigare skivor.

– Det nya albumet är organiskt och vi har spelat mer med hjärtat. Vi har festat ihop med skivan och haft mer energi i studion. Vi har också varit noga med vilka ljud vi använt för att skapa en varm och drömsk känsla.

”Ease My Mind” handlar om att hitta en plats eller sinnesstämning som ger en ett lugn. Ett piller, en plats, en religon eller en hand på axeln. 

Endast en spelning i Stockholm

 Med ett nytt album kommer en ny turné. Bandet kommer göra mest spelningar i bland annat i Tyskland och Österrike, men mest spelningar blir det i USA. I Sverige gör Shout Out Louds endast tre spelningar. 

– Ja vet, det är inte rättvist. De bästa spelningarna från förra skivan, Optica, var i Sverige. Men det handlar mest om tid men också om efterfrågan. Vi kanske är ett storstads band men vi vill ändra på det – i vår kommer vi!

Hur känns det att släppa nytt och att åka ut på turné?

– Jag ser fram emot att hoppa in i bubblan. Att bara spela och hänga med alla. Jag ser också fram emot all mat jag skall äta – jag måste börja ”tripadvisa” pronto!

– Även fast det har tagit 4 år så har det gått ganska snabbt att skriva och spela in skivan. Vi var bara tvungna att leva lite utanför bandet ett tag. Men det känns grymt att äntligen få släppa skivan. Den är vår bästa.

Shout Out Louds album Ease my mind släpps den 22 sep. Den 27 oktober spelar bandet I Stockholm på Vasateatern. 

Ison och Fille jagar talanger i Ankeborg

Stockholm, Sverige