Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Max 19 konserter per säsong på Mosebacke

Staden vill begränsa konsertutbudet på Mosebacke.
Staden vill begränsa konsertutbudet på Mosebacke.

Stockholm stad vill begränsa antalet konserter på Mosebacketerrassen – max 19 stycken per säsong.
Och det måste vara tyst 22.00

ANNONS

Stockholm stad vill begränsa antalet konserter på  Mosebacketerrassen. Det handlar om max 19 konserter per säsong (juni till september).

Konserterna får pågå till absolut senast 22.00 och dessutom måste man begränsa ljudet så det inte stör de boende i området mer än nödvändigt.

Hade önskat fler konserter

– Vi får avvakta nämndens beslut och ta det därifrån, säger Södra teaterns vd Samuel Laulajainen som samtidigt medger att de hade hoppas på att få arrangera 28 konserter per säsong.

vi vill ge Stockholmarna så mycket musik som möjligt.

– Vi tror att den här stan behöver mer kultur och vi vill ge Stockholmarna så mycket musik som möjligt, fortsätter han.

Snälla spelningar

Artister som Tomas Andersson Wij, Uno Svenningson, Mauro Scooco och Lisa Ekdahl är några av de artister som spelat de senaste veckorna och hållit sig till reglerna om att sluta 22.00. Arrangörerna har inte heller, enligt vd:n fått in några klagomål efter spelningarna.

Samtidigt är det inte några manglande gitarrer eller konserter som man förväntar sig stök kring. Är det en medveten strategi för era utespelningar? 

ANNONS

–  Vi har hittat vår grej och de här spelningarna är väldigt uppskattade av både artister och publik. Jag menar, du lyssnar på musik på en plats som är del av Stockholms historia, säger Samuel Laulajainen

Redan i år, 2019, har staden begränsat Mosebackes livekonsertutbud till 19 tillfällen. Eftersom de, precis som arrangörerna, inte fått in några klagomål från grannar anser man att 19 konserter är lagom.

På Mosebacke kan du fortfarande röka

Mosebacketerrassen, Mosebacke Torg, Stockholm, Sverige