Hårdrock, hiphop och
Slash under Madrid-konserten.
Slash under konserten i Madrid 2017.

Konserttorsdag: Rock, hiphop och opera

Konsert 

Guns N' Roses är i stan, Stor spelar på Trädgården och på Operan bjuds det in till bubblande sommarkonsert. Här är din konserttorsdag.

ANNONS

Rocka loss på Friends Arena 

Guns N’ Roses har återförenats för en turné med originalmedlemmarna Axl Rose, Slash och Duff McKagan för första gången sedan 1993. Nu är de på plats i Stockholm för en spelning under sin hyllade Not In This Lifetime-turné. På torsdag kväll, 29 juni, ställer de sig på scen inför ett fullsatt Friends Arena. Supportar gör The Darkness och Backyard Babies.

Adress: Råsta Strandväg 1

Sweet Child of Mine

Så här såg bandet ut 1988. Bilden är från omslaget till Sweet Child of Mine.

 

Hylla Guns N’ Roses på Pub Anchor

Fick du inga biljetter till konserten? Dra till Pub Anchor där Guns N’ Posers hyllar sina hjältar med 100 procent Guns N’ Roses material. Torsdag, fredag och lördag, 29-30 juni och 1 juli, klockan 23-03.

Adress: Sveavägen 80

 

Efterfesta med bandet

På torsdagkvällen kommer bandet även att hedras med en officiell efterfest, som arrangeras i samarbete med Live Nation, på nattklubben Café Opera klockan 22-03. Huruvida bandet själva kommer att dyka upp är däremot oklart – men de har setts festa på Café Opera förut.

Adress: Karl XII:s torg 3

 

Fem Guns N’ Roses-favoriter

Vill du inte gå till Pub Anchor eller Café Opera, lyssna hemifrån. Vi bad vår medarbetare, superhårdrockaren Chris Andersson från Chicago, att lista sina fem favoritlåtar med Guns N’ Roses.

 

Stor på Trädgården 

Stockholmsrapparen Stor räknas vid det här laget som en av landets bästa textförfattare och rappare. Genom åren har han släppt flera album, vunnit en rad Grammisar, och samarbetat med artister som Teddybears, Ison & Fille, Aleks, Dani M och Gee Dixon – och inte minst med Linda Pira. Tillsammans har de turnerat landet runt. Nu i juni släppte han sin nya platta Under broarna och på torsdag, 29 juni, uppträder han på Trädgårdens scen. Dörrarna öppnas klockan 17. Inträde 100 spänn.

Adress: Hammarby Slussväg 2

 

Träffas på ett glas – och en konsert

Under sommaren hållas sommarkonserter med både Operans egna sångare och musiker, och andra framstående artister, i Kungliga Foajén. På torsdag serveras välkomstdrinken klockan 17.00 i Guldfoajén. Konserten börjar 17.30 och pågår cirka 30 minuter. Biljett löses på förhand här, för 280 kronor (bubblet ingår).

Adress: Gustav Adolfs Torg

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler konsertartiklar

Konsert

Kyrkan ska hjälpa Stockholmare se ljuset

Konsert

Poetisk politisk punk på premiär i Gubbängen

Konsert

Hon ska fylla Globen med David Bowie-fans

Håkan Hellström
Konsert

Håkan Hellströms låtskatt tolkas av liveband

Konsert

Nio spelningar du inte får missa i januari

Pauline Högberg blir Hornhusets nya kulturchef
Klubb

Bingo och pyssel när hon tar över Hornhuset