Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Luciakonserter i Stockholm 2019 – knip biljetterna

Lucia med tärnor i Seglora kyrka. Foto: Marie Andersson
Lucia med tärnor i Seglora kyrka.

Många av årets luciakonserter är redan slutsålda. Lugn, vi guidar dig till konserterna där biljetter fortfarande finns att köpa.

ANNONS

 Smygstarta Lucia i Berwaldhallen

När natten går tunga fjät kring gård och stuva kommer Lucia med ljus i hår till Berwaldhallen. Här blir det ett klassiskt luciafirande för hela familjen med traditionella advents- och luciasånger samt moderna favoriter redan söndagen innan lucia. (UTSÅLT)

När: 8 december, klockan 16 och klockan 18. Biljetter hittar du här.
Var: Berwaldhallen, Östermalm


Från mörker till ljus i Engelbrektskyrkan

På luciadagen blir det konsert i mörklagda Engelbrektskyrkan där djupa bastoner förstärker stämningen av hopplöshet. En bit in i konserten kommer Lucia och hennes följe och sprider ljus med de välkända sångerna. Föreställningen bygger på ett antal omsorgsfullt utvalda körstycken vars innehåll, textligt och musikaliskt bildar en röd tråd. (UTSÅLT)

När: 13 december, klockan 18 och klockan 20. Insläpp en timme innan konserten börjar, inta platserna senast 15 minuter innan. Biljetter hittar du här. 
Var: Engelbrektskyrkan, Östermalm


Flera luciakonserter i S:t Jacobs kyrka

Det blir flera luciakonserter i S:t Jacobs kyrka i december, helgen innan lucia bjuder Sthlms Musikgymnasiums Kammarkör på sång och 12 och 13 december är det Storkyrkans ungsdomskörs tur.

När: 8 december (klockan 16 och 18), 12 december (klockan 18 och 20), samt 13 december (klockan 18 och 20). Biljetter till alla dagar hittar du här.
Var: S:t Jacobs kyrka, Västra Trädgårdsgatan 2


Tre dagars luciafirande på Skansen

På Skansen firas Lucia på traditionellt vis, i tre dagar. Från fredag till söndag bjuds det på flera olika luciakonserter och luciastämning varje dag (kolla här för specifika konserttider). Men det stora luciafirandet sker klockan 16 på lördagen på Sollidenscenen, då anländer luciaföljet med häst och vagn efter att ha färdats genom Stockholm och bjuder på massor av sångframträdanden.

När: 13-15 december, klockan 10-16
Var: Skansen, Djurgården

ANNONS
Stockholm, Sverige