Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Asap Rocky gör en Johnny Cash på Kronobergshäktet – kör 11 låtar

ASAP Rocky, den amerikanska raparen som åtalas för misshandel
Den amerikanska rapstjärnan vill spela för de intagna under sitt Sverigebesök.

Asap Rocky vill gärna återvända till Kronoberghäktet på Kungsholmen under sitt Sverigebesök i december. Stjärnan vill nämligen göra en Johnny Cash och spela för de intagna.
Inga problem, enligt chefen på häktet.

ANNONS

Den 11 december spelar Asap Rocky på Globen. Det blir hans första Sverigebesök bara månader efter domen för misshandeln av en 19-årig man i Stockholm.

I en intervju med nöjessajten TMZ säger artisten att han gärna skulle spela för de intagna på Kronobergshäktet under sitt kommande besök, men att han inte tror att det är möjligt eftersom det är ett förvar med maxsäkerhet.

– Jag tvivlar på att de tillåter det, säger han till TMZ.

Inga hinder enligt häkteschefen

Nu har en officiella önskemål kommit in, enligt tidningen Expressen. Tanken är att Asap Rocky ska köra elva låtar tillsammans med en DJ och ett kamerateam någon gång i samband med sitt Sverigebesök 11 december då rapparen är i Stockholm för att spela i Globen. 

– Det går absolut bra att spela i ett häkte, säger Fredrik Wallin, chef på Kronobergshäktet, till TT enligt en artikel i Dagens Nyheter

Faktum är att kulturella uppträdanden förekommer någon gång per år och att artister tidigare spelat gitarr och sjungit för de intagna. 

Designa mjukiskläder

Asap Rocky berättade också för TMZ att han vill hjälpa de män han satt häktad med och de flyktingar och invandrare han träffade under sin tid i Stockholm och på Kronobergshäktet.

ANNONS

En del av vinsten från hans konsert i Globen går därför till FARR, en organisation som stöttar flyktingar i Sverige.

Dessutom har han tidigare hört av sig till häktet och erbjudit sig att skänka egendesignade mjukiskläder till de intagna – med texten promenad på.

Kronobergshäktet, Bergsgatan, Stockholm, Sverige