Efter semmeltestet: "Jag trodde att jag skulle spy"
Krönika

Sandra Eriksson

Allt om Stockholms reporter testade semlor och var nära på att spy.
Allt om Stockholms reporter testade semlor och var nära på att spy.

”Jag trodde att jag skulle spy”

Krönika 

Att testa mat i jobbet må låta som ett av de roligare uppdragen, men sanningen är att det ibland kan bli för mycket av det goda. Ett lyxproblem som tyvärr förstört min fettisdag.

ANNONS

I dag är det fettisdag, men kommer jag att äta någon semla? Svar: Nej.

Trots att en vecka har gått sedan min chef Eric fick mig att ställa upp som en av smakdomarna i stans kanske största semmeltest har jag nämligen ännu inte återhämtat mig.

Nu undrar ni förstås hur jag kan klaga på en sådan sak.

Det kan bli för mycket av det goda

Och ni är långt ifrån ensamma. När jag berättar för vänner att jag har i uppdrag att testa hamburgare, gelato eller semlor möts jag sällan av sympatier. Snarare kommentarer om vilket glassigt jobb jag har.

För hur jobbigt kan det vara att testa mat?

Faktiskt rätt så jäkla jobbigt när det rör sig om stora mängder av en och samma sak. Särskilt när grädde har en tendens att göra en illamående…

Blev tvungen att lämna semmeltestet

Semmeltestet hade för övrigt inte mindre än 31 tävlande semlor. Hur gick det för mig?

Jodå, jag lyckades smaka en sked av sju stycken innan jag var tvungen att lämna lokalen med en rädsla för att spy på plats. En lång promenad i kylan och tre timmar senare hade jag nästan slutat må illa.

Tack för den chefen, du är skyldig mig en semla – nästa år.

Läs fler krönikor

Sofie Strandberg
Krönika

Då bör du skippa flirtandet även som singel

Krönika

”Jag blev ölexpert utan att dricka en droppe”

Krönika

”För alla punkterade hjärtan”

Krönika

”Ibland vill man bara skrika åt folk”

Eric Thorsson
Krönika

”Tacka skäggen för ny manlig skönhetssalong”

Krönika

”Ni är som duracellkaniner”