Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Grundkurs surdegsbakning

Övrigt Här lär du dig grunderna i surdegsbakning med Manfred. Tillsammans bakar vi fem olika sorters bröd. Vi kommer baka ett traditionellt centraleuropeiskt lantbröd och ett saftigt formbröd med helt korn. Vi bakar också ett rågbröd efter finsk surdegstradition men vi blandar i dinkel, en gammal kultursort, som höjer både smak och näringsvärde. Vi lär oss att handknåda och formge degämnen så att det blir vackra och individuella bröd. Vi gör en fördeg som har sitt ursprung i den franska baguettframställningen. Vi talar om fördelarna med långa jästider, något man kan ha nytta av när man bakar både matbröd och kaffebröd. Bröden du bakat får du så klart ta med dig hem! Du får också med dig lite naturliga bakmedel och en surdegsstart av vete och en av råg, så att du kan fortsätta att baka hemma.

Boka på http://bit.ly/grundkurssurdegsbakning