Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Vernissage: ”Min inre trädgård” Eugenia Bandeira

Adress: Länken, Mångkulturellt centrum, Fittja gård
Utställning Helt intuitivt målar konstnären Eugenia Bandeira en ständigt föränderlig värld. Hon tänjer på gränser, utforskar och experimenterar. I sina verk söker hon efter livets ursprung och mening. I sitt sökande har hon funnit trädgården, havet och vattnet.

Bandeira beskriver sin skapandeprocess som intensiv. Hon arbetar ofta länge och oavbrutet: "En förklaring till att jag arbetar så intensivt och outtröttligt i långa perioder kan bero på att jag är bipolär. Detta kan ha sina fördelar men ger mig också en del bekymmer."

Eugenia föddes 1946 i Porto-Portugal och växte upp i Anglo i Afrika. På en flygplats mötte Bandeira sin blivande man och nuvarande exman. En svensk. Den svenska naturen och årstidernas växlingar och färger fascinerade henne. Klivet från en miljö med en normaltemperatur på 40 plusgrader till en med 20 minusgrader blev en drastisk kontrast. Med naturen som inspirationskälla började Eugenia Bandeira måla med olja och akvarell.

Bandeira har varit verksam sedan 1976. Hon har ställt ut separat åtskilliga gånger och deltagit i mer än 20 samlingsutställningar. Nu ställer hon ut på Mångkulturellt centrum i Fittja från 6 september till 11 oktober.
Vernissage: 6 september kl 17