Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Stans bästa ställen för en lyckad after work

Bistroteket satsar på Fredagsbubbel.
Bistroteket satsar på Fredagsbubbel.

Öl, vin, cocktails eller champagne? På after work:en står drycken och sällskapet i centrum. Allt om Stockholm tog ett snack med ett ställe som går "all in" på en speciell dryck och tipsar om några av de bästa aw-ställena i stan. 

Folks kriterier för en bra after work är oftast att det finns gott om plats, att det kanske är en DJ som spelar samt att det är bra priser eller erbjudande i baren under aw-timmarna.

Champagne på Bondegatan

En bar som i höst satsar stenhårt på en kul aw är Bistroteket på Bondegatan. Sista fredagen i varje månad kommer de gå all in på bubblorna och har en aw som rätt och slätt kallas ”Fredagsbubbel”.

Makis Batsoulis är grundare och ägare av Bistroteket och upplever att det väckts ett enormt intresse kring champagne de senaste åren.

– Vi upplever att folk har blivit mer medvetna och precis som intresset för öl och mikrobryggerier vill vi ge våra gäster möjligheten att prova champagne från mindre hus som kanske inte finns på systembolaget eller på så många krogar i stan. Man ska kunna prova en vintage-champagne på glas utan att det kostar skjortan.

Makis Batsoulis, Bistroteket.

Makis Batsoulis, Bistroteket.

Ostron och expertkunskap

Under de speciella aw-fredagarna kommer priserna på champagne serveras till mycket rimliga priser, enligt Makis. Det bjuds även på ostron och expertkunskap.

– På våra ”Fredagsbubbel” kommer man kunna testa tre olika viner från samma champagnehus, ett brut och två vintage. Alla viner serveras på glas under kvällen.

 

Fakta

Tips på andra bra AW-ställen i stan

Anglais 

Ett säkert kort när det kommer till After work är Scandic Anglais hotellbar vid Stureplan. Här finns gott om plats för mingel och är du tillbaka i stan och börjat jobba ingen är det ett perfekt ställe att ha höstens första aw på.

Humlegårdsgatan 23

Folkbaren 

Folkbaren är förutom ett genuin restaurang även ett ställe som gjort sig känt för sin prisvärda cava (59 kr glaset). Det perfekta stället för en lugnare aw.

Hornsgatan 72

Scandic Malmen

Räkna med internationellt mingel och mycket folk på Scandic Malmen mitt på Medis. Det är dessutom alltid liveband eller DJ:s som spelar på stället med stans längsta bardisk.

Götgatan 49-51

AG

Restaurang AG på Kungsholmen är inte bara ett ställe för köttälskare, det är även en perfekt plats att hänga på efter jobbet.

Kronobergsgatan 37

 Farang

Är man sugen på en lyxig cocktail-aw I Vasastan bör man bege sig till Farang. I en skön barhämngsmiljö serveras både klassiska drinkar och annorlunda specialare.

Tulegatan 7

Boqueria

Som att vara utomlands men ändå i Stockholm. På Boqueria mitt i city är det alltid en stökigt och festlig stämning. De har nästan alltid DJ:s på plats och blir man sugen på något litet att äta finns tapasrätter att tillgå.

Jakobsbergsgatan 17

Akkurat

Är man ett gäng ölsugna after workare är Akkurat mellan Slussen och Mariatorget the place to be. Här finns mängder av ölsorter att välja bland samt stora ytor att mingla runt på.

Hornsgatan 18

Här hittar du Berlin – fast i Stockholm

Stockholm, Sverige