Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Dansk finöl åter i stan

Mer öl är på väg.
Mer öl är på väg.

Tuborg och Carlsberg i all ära. Men det är Mikkeller som är den danskaste ölen på stan.

Nu öppnar de strax en ny ölbar på Östermalm, mindre än ett år efter att man slog igen butiken i Vasastan.

Mikkellerbaren på Döbelnsgatan kom, såg, och slog igen. Ölnördar i Stockholm var mycket beskvikna. Men nu är den danska öljetten på gång med en ny bar och öppnar någon gång under hösten.

– Vi håller just nu på att renovera lokalen som ligger på Brahegatan, säger Pernille Pang, PR-manager på Mikkeller, till Mitt i.

Deras delägare Marc Schuterman från Brill och Co berättar vidare att Mikkeller förutom hantverksölen även kommer att satsa på luncher.

Fler nischade barer som nyss öppnat eller är på väg att slå upp portarna är bland andra vinbaren Combo på Odengatan. Lite senare i höst öppnar stjärnsommeliern Béatrice Becher tillsammans med kollegan Jonas Sandberg ytterligare en vinbar, som dessutom satsar på cigarrer. Deras nya ställe har ännu inget namn men ska ligga på Erstagatan.

– Det finns en bra vibb i det här området med ställen som Nook, AI-ramen och Pom och Flora. Dessutom verkar det som att grannarna verkligen gillar att det händer saker i kvarteret vilket såklart är väldigt roligt, säger en av ägarna, Jonas Sandberg som tidigare chefssommelier på Fäviken och Sturehof.

Vinn biljetter till Popaganda – anmäl dig här!

Till helgen väntar två proppfulla festivaldagar vid Eriksdalsbadet. Med artister som Markus Krunegård, Little Jinder, Belle & Sebastian, Amanda Bergman och FKA Twigs.

Nu har du chansen att vinna två biljetter till Popaganda – följ instruktionerna här nedanför.

Nu startar vi på Mitt i Stockholm nyhetsbrevet Fredagspepp. Här bjuder redaktionen varje fredag på nöjes-, mat- och kulturtips inför helgen. Dessutom väljer vi ut de bästa reportagen och de roligaste intervjuerna. Brevet kommer varje fredag i rakt in din mejlkorg.

Om du anmäler dig här kan du dessutom vara med och tävla om två tvådagarsbiljetter till Popaganda. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att klicka på länken, fylla i personuppgifterna och ge oss dina tre bästa Stockholmstips.

Brahegatan, Stockholm, Sverige