Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Takterrass får tiki-tema på Hötorget

Utsikten från en av stans hemligaste takbarer.
Utsikten från en av stans hemligaste takbarer.

En karibisk taverna på en av stans hemligaste takterrasser - i sommar får stockholmarna chansen att uppleva en tropisk tiki-bar med utsikt över Stockholm - mitt i city. 

Haymarket by Scandic på Hötorget har tidigare haft olika pop-up barer i den lyxiga taksviten 810. I sommar är det en karibisk bar som Stockholms gäster får möjligheten att besöka.

Karibiska toner

Christian Grevius är bar manager på Haymarkets populära bar Americain och berättar att det är en självklarhet för dem att öppna tiki-baren ”810Tiki”.

– Den karibiska grenen följer vårt barkoncept fullt ut. Americain är en tolkning av hotellbarer från the ”gold old days” med karibiska toner. Vår vanliga cocktaillista innehåller alltid en del av dessa smaker, ingredienser och lekfullhet.

– Att få spinna vidare på temat, slänga av sig kavajen och öppna upp en tiki-bar har varit en självklarhet för oss.

Speciellt framtagna cocktails

Förutom inredning i bambu och en fantastisk utsikt över stan berättar Christian Grevius att det kommer serveras cocktails som är speciellt framtagna för 810Tiki men som kommer variera beroende på humör och råvaror. Det kommer även bli en hel del överraskningar.

– Gästerna kan förvänta sig gästspel, musik och karibisk bbq som kommer se lite olika ut från gång till gång. Det som aldrig förändras är kvaliteten på cocktailsen, vi fortsätter att leverera på den nivån vi vunnit priser för.

Begränsat antal platser

För att besöka 810Tiki behöver man göra en bokning innan besöket då det är begränsat med platser. Dessutom är baren endast öppen mellan juli och september under vissa specifika datum så är man sugen på karibisk stämning bör man boka bord snarast.

Fakta

Fler ställen med du får strandfeeling mitt i stan:

Tikiroom 

Birkagatan 10

Thaiboat

Kajplats 301

Norra Hammarbyhamnen

Koh phangan

Skånegatan 57 och Nybrogatan 8

Hötorget, Stockholm, Sverige