Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Kändisbagare kombinerar bakverk med konstverk

Johan Sörberg har öppnat Art Bakery i NK:s lokaler.
Johan Sörberg har öppnat Art Bakery i NK:s lokaler.

Stjärnbagaren Johan Sörberg har öppnat nytt. Det är Art Bakery som har slagit upp portarna i NK:s lokaler – fiket där du kan handla konst samtidigt som du käkar frukost.

ANNONS

Den 26 november öppnade kaféet Art Bakery i NK:s lokaler.

Det är stjärnbagaren Johan Sörberg och Melanders Group som står bakom satsningen som beskrivs som ett helt nytt matkoncept där fika möter finkultur.

– Min vision är att skapa ett levande bageri med ett sortiment som andas konstverk. Fokus kommer att ligga på smak, färg, innovation och experiment. Jag är spänd på möjligheten som Art Bakery ger och jag kommer att skapa ett rörligt sortiment baserat på säsong och tillgång på råvaror. Man kommer också att kunna se in i konditoriet, vilket förmedlar känslan till gästen, säger Johan Sörberg i ett pressutskick.

nk_artbakery_1003

Väggarna på det nyöppnade kaféet pryds med konst – som också är till salu. Foto: Mathias Nordgren

Konst till salu

Konsten, som även är till salu, kommer att bytas ut med jämna mellanrum och först med att ställa ut är Absolut Art.

Bakom inredningen står Åke Axelsson – ett av Sveriges toppnamn när det kommer till möbelformgivning och inredningsarkitektur.

Förutom vackra tavlor erbjuds självklart allt det man kan förvänta sig av ett klassiskt kafé: kaffe, bakelser, mackor och sallader – allting elegant förpackat för den kultur- och fikatörstande finsmakaren.

ANNONS
NK, Hamngatan, Stockholm, Sverige