Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stans glassigaste kanelbulle – fylld med mjuk gelato

Gelatobullen hos Mjuk Mjuk.
Jeremy DiPaolo med gelatobullen hos Mjuk Mjuk. Bara hundra stycken kommer att säljas under kanelbullens dag.

Kanelbullar är gott, mjukglass är gott. Varför skulle det inte vara gott tillsammans? På kanelbullens dag kan du testa gelatobullen hos glassmakaren Mjuk Mjuk i Vasastan.
– Det är konstigt att man inte tänkt på det tidigare, säger ägaren Jeremy DiPaolo.

ANNONS

Glassmaskinerna brummar inne på den lilla glassbutiken på Hagagatan 37. Med den gula skylten och gröna dörren är Mjuk Mjuk svårt att missa från gatan. Neonskylten med namnet därinne för tankarna till ett amerikanskt diner.

– Lokalen har en viss industrikänsla. Vi ville göra något annorlunda, säger Jeremy DiPaolo som öppnade stället i somras.

Han kommer själv från USA och flyttade hit med sin fru för några år sedan. Men det var först efter en kurs i gelatotillverkning som han förvandlade sin dröm om en glassbutik till verklighet.

Jeremy DiPaulo fyller upp kanelbullen med mjuk Fior di latte.

Jeremy DiPaolo fyller upp kanelbullen med krämig Fior di latte. Foto: Sandra Eriksson

Drömmen om en glassbutik blev verklighet

– Jag har alltid varit besatt glass och när jag flyttade hit märkte jag att folk älskar mjukglass, men det var inte kvalitetsmjukglass. När jag kom tillbaka från Italien bestämde jag mig för att öppna ett ställe med just det.

Jeremy DiPaolo har alltid fyra smaker att välja mellan, med naturliga ingredienser. Just nu är det Fior di latte (ekologisk mjölk och grädde), Mr PB’s Hotter Brother (med ekologiskt jordnötssmör, mjölk och grädde, kanel och chili) och de två veganska sorterna Veganana (banan och kokosnöt) och Pumpkin spice (pumpa, kokosnöt och en hemlig kryddmix).

ANNONS

Gelatobullen

I dag, 4 oktober, är sista dagen innan stängning som också råkar sammanfalla med kanelbullens dag.

Därför har han tagit fram gelatobullen. En kanelbulle från Bröd & Salt fylld med valfri mjukglass.

– Det är konstigt att ingen tänkt på det tidigare. Folk gör ju så mycket grejer med semlor, säger Jeremy DiPaolo medan han skär upp bullen och fyller den med Fior di latte.

Kall krämig gelato och mjuk bulle gör sig bra ihop. Ät den som en macka, med händerna. Foto: Sandra Eriksson

Kall krämig gelato och mjuk bulle gör sig bra ihop. Ät den som en macka, med händerna. Foto: Sandra Eriksson

Bara hundra bullar

Han har rätt. Kombinationen av den mjuka kanelsmakande bullen och mjukglassen går fint ihop. Men den som vill ha fatt i en får skynda sig.

– Vi har bara hundra bullar, avslöjar han.

Mjuk Mjuk slår upp dörrarna för dagen klockan 12 och håller öppet till klockan 20 ikväll.

Sedan stänger han stället för säsongen och öppnar en sväng i jul – med saffrans- och pepparkaksmjukglass på menyn.

Mjuk Mjuk, Hagagatan, Stockholm, Sverige