Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Kika in på Vasastans nya kattkafé

Elina Thorell, platschef på Java Whiskers visar hur det går till.
Elina Thorell, platschef på Java Whiskers visar hur det går till.

Husdjurslös men sugen på att klappa katter? Snart öppnar Sveriges första kattkafé på Surbrunnsgatan. Där kan du betala 150 spänn för att få klappa på pälsbollarna.

ANNONS
 Gamla Valand har genomgått en total förvandling. Det klassiska 50-talsfiket har rivits ut och fått sex nya, lurviga hyresgäster.

Barbie, Bodil, Birk, Bruno, Björn och Nelson heter de sex katter som kommer att underhålla kaféets gäster framöver. Kaféet går under namnet Java Whiskers och har inretts med katternas bästa i åtanke. Överallt finns små krypin, tunnlar och klösvänligt material.

– Det är en plats där både katter och människor ska må bra, säger Jon Bäcklund, en av ägarna.

Han berättar att man varit i kontakt med flera forskare för att skapa så bra förutsättningar för kissarna som möjligt. Det finns också tydliga regler för hur gästerna ska gå till väga när de besöker katterna i det avgränsade utrymmet.

I ”VIP-utrymmet” får max 20 personer vistas samtidigt och platserna bokas via kaféets hemsida. Och det är inte gratis – varje inträdesbiljett kostar 150 kronor.

– Men det går också bra att bara komma hit och köpa en kaffe och kika på katterna genom glasrutan, säger Jon Bäcklund.

kattkafe

Alla katter är hemlösa och kommer från katthemmet Solgläntan i Vallentuna. I framtiden kommer gästerna kunna ansöka om att få adoptera kissarna.

– Det finns 100 000 hemlösa katter i Sverige. Detta kommer vara en mötesplats för alla som känner ett engagemang i den här frågan. Samtidigt finns det en möjlighet att bara slappna av och vara med katterna. säger Jon Bäcklund.

Java Whiskers öppnar 16 februari.

ANNONS
Surbrunnsgatan, Stockholm, Sverige