Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ännu en semla bubblar upp – champagnesemlan

Grand hotels champagnesemla
Champagnesemlan.

Grand Hotel har vispat ihop en egen semla.

ANNONS

Knappt har dammet lagt sig kring gårdagens nyheter om ölsemlan förrän Grand Hotel kontrar med en egen variant på bakelsen. Och eftersom det är just Grand Hotel tar man i lite extra med lyxen och lanserar nu en champagne-semla.

Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna

Karl Persson

Den har tagits fram av hotellets egna konditor i samarbete med ett champagnehus och enligt källmästaren på Grand så funkar mandlar och bubbel väldigt bra ihop. 

-Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts (champagnesorten, reds anmn.) distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel. 

Champagnesemlan kommer att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel från och med måndag den 4 mars till och med den söndag 10 mars. 

Priset, 55 kronor är faktiskt inte, med tanke på hur bagerierna och konditorierna tar för en semla nuförtiden, inte särskit uppseendeväckande.

Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen, Stockholm, Sverige