Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Sju ställen i stan med goda våfflor

Våfflor.
Våfflor.

Låt varje dag bli en våffeldag! Allt från matiga lunchvåfflor till klassiker med sylt och grädde. Här är en matig guide till sju ställen i Stockholm med goda våfflor.

ANNONS

 1. Klockargårdens våffleri Nyöppnat ställe med fokus på våfflor. Läs storyn om våffleriet här.
  Öppet: Torsdag-söndag 10-18.
  Var: Grödinge Kyrkby 6, Botkyrka
 2. Brotorpsstugan Mysigt torp med kafé som är fullt av fikasugna friluftsmänniskor på helgerna. Öppen spis med brasa när det är kyligt. Och inte minst våfflor.
  Öppet: Lördag-söndag till och med 31 mars, klockan 11-16.
  Var: Skarpnäcks gårdsväg 100, Söderort
 3. Portvaktsstugans våffelkafé i Filmstaden Här serveras kaffet i porslinskanna och du kan äta gourmévåfflor eller sju sorters kakor på det gamla goda viset. Du kan också passa på att lära dig mer om Filmstaden och våra filmstjärnor i filmbiblioteket.
  Öppet: Fredag-söndag, klockan 11-18.
  Var: I Filmstaden vid Näckrosens tunnelbanestation, Solna
 4. Lantligt i Rönninge by Njut av våfflor i lantlig miljö på Kaffestugan i lantbruks- och kulturbyn Rönninge by i Täby. Ligger fint intill Rönningesjön.
  Öppet: Fredag, klockan 11-15. Lördag-söndag, klockan 11-16.
  Var: Skavlötsvägen 30, Täby
 5. Himlavalvets kafé Serverar hemmagjorda frasiga våfflor. Välj mellan söta klassiska tillbehör eller mer matigt alternativ.
  Öppet: Alla helger, klockan 11-17.
  Var: Drottningatan 120, City
 6. Älskade traditioner Fräscha matvåfflor med allt från stekt fläsk till halloumi och falafel. Traditionella syltvåfflor. Stora efterrättsvåfflor med allt från nutella och vit choklad till lönnsirap och rårörda blåbär. Charmig inredning och grymma milkshakes. Älskade traditioner på Söder är ett mecka för våffelälskare – synd bara att hela stan verkar ha upptäckt stället. Häng på låset när de öppnar eller sväng förbi framåt eftermiddagen.
  Öppet: Alla dagar 9-18.
  Var: Södermannagatan 42, Södermalm
 7. Våffelbruket på Bollnästorget Här kan du äta våfflor med jordgubbssylt och grädde, eller vaniljglass och jordgubbar, marängsvissvåffla med chokladglass, minimaränger och chokladsås.
  Öppet: Fredag till söndag, klockan 11-15, i mars 2019 (därefter utökas öppettiderna – klicka in här för info om specifika datum).
  Var: Djurgårdsslätten 49, Östermalm

Stockholm, Sverige