Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här är Vasastadskaféet som gör succé på Instagram

The Pink Company i Vasastan
Valle och hans hustru Juliana öppnade det helt rosa kaféet under våren.

Efter en tuff start i våras gör The Pink Company i Vasastan nu succé i sociala medier med sin Instagramvänliga inredning och meny.
– Vi använder oss väldigt mycket av guldpulver, ätbara blommor och annat som sticker ut. Man ska bli chockad när maten kommer och vilja plocka fram mobilen, säger Valle som är en av ägarna.

ANNONS

Ett stenkast från St Eriksbron stannar nyfikna förbipasserande upp när de går förbi det rosa kaféet som har flyttat in i Unique Delis gamla lokaler.

The Pink Company heter det nya stället som drivs av Juliana och Valle. Paret fick tillträde i februari och efter en månads renovering slog de upp dörrarna på internationella kvinnodagen i våras.

Inne på kaféet hittas bland annat en rosa telefonkiosk, flamingor, ett körsbärsträd och blommor på väggarna. Foto: Sandra Eriksson

Inne på kaféet hittas bland annat en rosa telefonkiosk, flamingor, ett körsbärsträd och blommor på väggarna. Foto: Sandra Eriksson

Fler gäster än väntat

De första dagarna rullade det på bra, sedan försvann alla gäster över en natt i samband med coronapandemin. Tre veckor in tvingades de stänga kaféet för allmänheten och övergå till takeaway, berättar Valle.

– Det var ju inte alls planen, utan något vi hade tänkte börja med senare.

I början av maj öppnade de till slut på nytt och hittills verkar deras Instagramvänliga kafé gå hem bland stockholmarna.

– Det har varit mycket fler gäster än vi hade väntat oss under sommaren. Vi hade inte kunnat föreställa oss det i våra vildaste drömmar, efter en så tuff vår när det kändes som att någon bara ryckte undan mattan, säger Valle.

"Badkaret är antikt, det väger typ 200 kilo" säger Valle. Foto: Sandra Eriksson

”Badkaret är antikt, det väger typ 200 kilo” säger Valle. Foto: Sandra Eriksson

Inspiration från rosa kaféer i Europa

Inspirationen har de hämtat från internationella kaféer och restauranger som Élan Café (EL&N) och Peggy Porschen Cakes i London och MaMa Kelly i Amsterdam.

ANNONS

– Allt det här är Julianas dröm, det är hennes vision. Vi har inte uppfunnit hjulet, det är något med de här franskinspirerade rosa kaféerna som folk gillar.

Med rosa flamingor, blommor och neonskyltar, en rosa telefonkiosk och ett antikt badkar fyllt med rosa bollar har de försökt ta det steget längre.

– Alla som kommer in ska känna ”Wow, vad kul”.

Även maten är färgstark på The Pink Company. Foto: Sandra Eriksson

Även maten är färgstark på The Pink Company. Foto: Sandra Eriksson

”Gott och Instagramvänligt”

På menyn hittas brunchklassiker som Eggs Benedict, Arlington och Florentine, olika bowls, sallader, pannkakor, färskpressade juicer och smoothies.

– Det ska vara både gott och Instagramvänligt. Vi använder oss väldigt mycket av guldpulver, ätbara blommor och annat som sticker ut.

Instinkten ska vara att plocka fram mobilen, förklarar Valle.

– Vi måste löpa hela linan ut. Allt ska på ett eller annat sätt hänga ihop.

The Pink Company ligger på St Eriksgatan 70 i Vasastan och har öppet tisdag-fredag klockan 10-18, samt lördag och söndag klockan 09-16. 

Valle driver The Pink Company ihop med sin fru Juliana. Foto: Sandra Eriksson

Valle driver The Pink Company ihop med sin fru Juliana. Foto: Sandra Eriksson

Sankt Eriksgatan 70, Stockholm, Sverige