Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Gräddtårta till frukost på Södermalms nya boutiquehotell

Hotel Frantz.
Familjeägda Hotel Frantz ligger ett stenkast från Slussen på Peter Myndes Backe.

En familj från Vadstena har förvandlat en 1600-talskåk på Söder till ett boutiquehotell med restaurang och bar.
Hit vill de locka hotellgäster såväl som stockholmare – med närodlat och gräddtårta.

ANNONS

Ett stenkast från Slussen, mellan Peter Myndes Backe och Mariagränd, har Stockholms senaste hotelltillskott slagit upp dörrarna.

Själva huset uppfördes år 1647 av skräddarmästaren Frantz Bock och hotellet, som drivs och ägs av familjen Pettersson från Vadstena, har döpts efter just honom.

– Vi har samlat all vår gemensamma erfarenhet från att driva egna hotell och hämtat inspiration från hotell som vi själva besökt världen över för att skapa Hotel Frantz, säger Ellen Pettersson, hotellchef på Hotel Frantz i en kommentar.

Stans nya hotell satsar på att locka locals

Närodlat och gräddtårta

Hotellet har förutom 48 rum även en restaurang med plats för 80 gäster och en mindre hotellbar.

Kökschefen Anne Torjussen har tidigare arbetat på bland annat Urban Deli och Sturebadet och menyn har inspirerats av mat från alla världens hörn, med ekologiska och närodlade grönsaker och rotfrukter i fokus.

Och hotellfrukostens, något oväntade, signatur är alkoholfritt bubbel och gräddtårta.

ANNONS
Hotel Frantz, Peter Myndes backe, Stockholm, Sverige