Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Groggen är grejen på Södra teaterns nya bar

Groggen är Södra teaterns nya bar signerad Filip Adamo
En enkel grogg Filip Adamos nya bar

En del sprit och en del något mer. Svårare än så är det inte på Södra teaterns nya bar Groggen.

ANNONS

Det har hänt mycket på Södra teatern sedan den nya ägaren och vd:n klev in i bilden: renoveringar, nya barer samt ett omtag när det gäller restaurangen och konsertverksamheten.

Ny groggbar

Det allra senaste är en bar i byggnadens foajé. Stället ska heta Groggen och satsa på, precis som namnet antyder, groggar.

– Jag tycker att det saknats en sjysst groggbar i den här stan. Det är ju mer något man dricker hemma. Och nu när varenda bartender kallar sig mixolog, kan det vara härligt med drinkar som bara består av två delar, säger Filip Adamo, nöjeschef på Södra teatern.

En tjusig groggbar

En tjusig groggbar

Har du någon egen favoritgrogg? 

– jag gillar groggar som är gjorda på ginger beer, som en Moscow mule där man häller i vodka, eller kanske ännu hellre en Kentucky Mule, med burbon.

Generellt är tanken att det ska finnas ett par varianter på spritsorterna whiskey, rom, vodka och konjak, men det är viktigt att det smakar gott.

– Vi har alla druckit en del busgroggar och vet att det blir man inte glad av.

ANNONS

Filip Adamo, nöjeschef

Filip Adamo, nöjeschef

Mosaik av kultur

Förutom sin spritservering, en ny uteservering på Mosebacke torg och det faktum att de har öppet till 03 på helgerna utan inträde vill Filip Adamo också fylla baren med en massa annat.

– Det ska vara som en mosaik av den den här stans kultur- och underhållningsutbud. Jag saknar själv den tiden när man exempelvis kunde stå på Lydmar och få en massa bra livemusik till priset av en öl i baren. Men exakt hur det blir snackar vi mer om i augusti

Fakta

Thor Modén på menyn

Filip Adamo ger exempel på några groggar som kommer att finnas på menyn. Generellt är tanken att det ska finnas ett par varianter på spritsorterna whiskey, rom, vodka och konjak.

Campari Soda – en riktig klassiker

Rom och Cola – känns nästan alltid rätt

Thor Modéen – Skådisen Thor Modéen hade roller som den cigarrökande grosshandlaren i gamla pilsnerfilmer. Drinken består av konjak och sockerdricka.

Ordet grogg brukar ofta härledas till den engelsk amiral Edward Vernon. Amiralen brukade gå klädd i en rock av ylletyget Grogram, (kamelott på svenska) och kallades därför för The Old Grogg.

För att besättningen ombord på hans fartyg skulle bli så fulla jämt spädde han ut deras rom med vatten och skapade således en grogg.

 

Södra Teatern, Mosebacke torg, Stockholm, Sverige