Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Günters korvar gästspelar på Tjoget

Günters korvar gästspelar på Tjoget.
Günters korvar gästspelar på Tjoget.

Vill du käka korv på krogen? I juni flyttar den kända korvkiosken Günters korvar in på Tjoget.

ANNONS

Günters korvar på Karlbergsvägen 66 i Vasastan är något av en klassiker bland stans korvkiosker. Här finns ett stort utbud av importerade korvar från hela världen, men även vegetariska alternativ.

Nu ska den kända kiosken få flytta in på en riktig krog för en dag, i samband med att ölmärket Pilsner Urquell lyfter fram original inom olika områden.

Den 9 juni gästspelar Günters korvar på restaurang Tjoget i Stockholm. Dit tar de med sig ett flertal korvar som passar extra bra med pilsner.

Fakta

Fler ställen för dig som gillar lyxig korv

Korvkrogar

Printz

Efter utflykter till Tolv ­under Tele2 Arena och Mall of Scandinavia i Solna så planerar Printz att öppna en ny öl- och korvkrog i City under 2019. ”Det ska vara en lokal på 350–500 kvadratmeter med ett korvmakeri i hjärtat av restaurangen. Finkorven har kommit för att stanna” säger grundaren Ricardo Constantinou.

Korvkultur

Roland Perssons korvsatsning i Hötorgshallen.

Adress: Hötorgshallen, Sergelgatan 29, City.

Korvälskarens guide till Stockholm

Dogfood

Korvrestaurang på Kungsholmen som drivs av Jon Widegren, grundaren av Flippin’ Burger. Här hittas korvar gjorda på kvalitetsråvaror, med en rad roliga tillbehör.

Adress: Industrigatan 2, Kungsholmen.


Korvkiosker

Krubberiet

Årets korvkiosk 2017, enligt Korvakademien. Alla recepten på korv och tillbehör är grundaren Artur Ozienkowskis egna. Finns i dag på två ställen (Länna Handelsplats och Barkarby). Planerar även att öppna ett nytt ställe i Söderort framåt sommaren.

Adress: Länna Handelsplats, Truckvägen 1, Skogås. Stockholm Quality Outlet (på torget brevid J.Lindberg), Järfälla. Har även foodtruck.

Östermalms korvspecialist

Familjeägd kiosk som legat här sedan 1992. Har många olika sorters korvar som grillas efter beställning och serveras i franskt bröd med hemmagjorda såser och surkål. Har även en filial på Södermalm vid namn Brunos korvbar (efter ägaren). Årets korvkiosk 2019.

Adress: Nybrogatan 57, Östermalm. Och Rosenlundsgatan 20, Södermalm.

Tjoget, Hornsbruksgatan, Stockholm, Sverige