Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Café Jarla blir Ellen Café & Bistro

Christian Valentini är en av fyra ägare.
Christian Valentini är en av fyra ägare till Ellen Café & Bistro.

Café Jarla vid Ellen Keys park på Östermalm förvandlas till Ellen Café & Bistro. Snart öppnar de även för middagsservering.

ANNONS

– Vi vill vara ett ställe som omfamnar alla, säger Christian Valentini, som tillsammans med Niclas Wessman, Tobbe Rolén och Salle Lindstrand står bakom nya Ellen Café & Bistro där till och med hundar är välkomna.

Klassiska rätter och hembakat

Här satsar man på enkla klassiker som caeasar sallad, boeuf bourguignon och köttbullar.

Dessutom bakar de alla sina bakverk på plats, berättar Christian samtidigt som han ställer ner en rykande färsk choklad-och banankaka på bardisken i marmor som vetter ut mot parken.

Café Jarla blir Ellen Café & Bistro.

Café Jarla blir Ellen Café & Bistro. Foto: Johan Thornton

Väntar på serveringstillstånd

Utöver det kommer de framöver att satsa på frukostservering och så småningom även middag. Just nu väntar de egentligen bara på ett alkoholtillstånd som de hoppas få i samband med en uteservering ute i Ellen Keys park.

– Det finns inte riktigt sådana här ställen i det här kvarteret, som en oas. Vi siktar på att bli en naturlig mötesplats för folk som vill komma förbi efter träningen och ta en kaffe, någon som vill dricka öl med sina vänner eller familjer som vill käka ute utan att det behöver kosta för mycket, säger Christian Valentini.

Ellen Café & Bistro, Birger Jarlsgatan 76, har öppet mellan 8-17. Planen är att inom kort öppna upp för middagsservering. 

ANNONS
Birger Jarlsgatan 76, Stockholm, Sverige