Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ät dig genom hösten – 18 krogar att hålla koll på just nu

Tyska viner, peruansk och mexikansk mat och skaldjur - det är några av höstens krognyheter 2019 i Stockholm
Tyska viner, peruansk och mexikansk mat och skaldjur - det är några av höstens krognyheter.

Krogstockholm sover aldrig. Nya krogar poppar upp och mattrender tar vid.
Den här hösten verkar bland annat tyska viner vara på tapeten. Här är krogarna du ska hålla koll på i höst.

ANNONS

Under sommaren har Kungsholmen bland annat fått en ny vinbar med bistro. På andra sidan Västerbron i Hornstull har en efterlängtad mexikansk krog hunnit slå upp dörrarna och ett peruanskt-japanskt dito flyttar ini Bio Rios gamla lokaler. Strax öppnar även ett enormt grillställe på Torsgatan och i Lejontornets lokaler i gamla stan händer det alltid nya grejer.

Ultimata veganpizza-guiden: Här hittar du stans ostigaste pizza!

För alla er som missade att det öppnade en handfull ställen i maj också finns dessa krogar också med på listan.

Annars ser hösten ut att handla mycket om Tyskland. Både E&G, nyöppnade Sekt och Rådhusbaren blickar mot Förbundsrepublikens viner som verkligen ser ut att vara på tapeten.

Här är krogarna du sk hålla koll på i höst:

 1. Sekt (Runebergsgatan 1, Östermalm)
  Tyskt på ett nytt sätt. I södra tyskland lånar man mer från det Italienska köket, schweinshaxe och schnitzel  lyser med sin frånvaro. Vinlistan ser spännande ut och krogen är redan uppsnackad av stans hippaste krogkännare.
 2. Santi:  (Roslagsgatan 43, Vasastan)
  Ny italienare i Sibirien vars ambition är att servera modern italiensk mat, framförallt från Rom. Man vågar alltså experimentera lite med de gamla recepten…
 3. Kungsholmens vinbar (Flemminggatan 62 Kungsholmen)
  Pamela Davies öppnar vinbar i samma hus där hon bor. Låter som ett riktigt bra kvartershäng.
 4. Saigon Stories. (Smålandstorget, City)
  Nytt vietnamesiskt ställe mitt i city som ska laga riktig vietnamesiskt street food kryddat med en stark story.
 5. La Ragazza (Stora Nygatan 20, Gamla Stan)
  Under våren stängde Pubologi, som var en del av gastrokvarteret Leijontornet, för att förvandlas till ett testkök. Är du sugen på att se vad det är de håller på att utveckla i köket så öppnar Daniel Crespi nu krogen La Ragazza i lokalen. Restuarangen, som serverar mat från sydliga breddgrader, håller för tillfället endast öppet på onsdagar, resten av tiden är det fortsatt provkök.
 6. Boketto (Gävlegatan 18, Vasastan)
  Varje hotell med självaktning satsar på sin krog. Nya Blique i Vasastan är inget undantag. Här på krogen Boketto serveras lite blandade moderna rätter, men det finns även en koreansk meny.
 7. Vinfolket Bar & Babbel (Scheelegatan 2, Kungsholmen) På vinbaren som öppnade i somras satsar man på utvalda viner från vinbönder som ägarna själva besökt, till det serveras plockmat, mellanrätter och huvudrätter som matchar vinet.
 8. Copine (Kommendörsgatan 23, Östermalm)
  Jim & Jacob har tagit över lokalen där italienaren La Bocca låg och öppnat Copine. Inspirationen till menyn, där man kör ett traditionellt upplägg med för-, huvud- och efterrätt, kommer från Medelhavet och södra Europa.
 9. Emanuel (Hornsgatan 41, Södermalm)
  Under sensommaren öppnar den italienska bistron Emanuel av Gökhan Tok som redan driver krogarna Corno Strada och The Bank. Den nya restaurangen flyttar in i en ombyggd klädbutik på Hornsgatan där du snart kan käka pizza, pasta och charkuterier.
 10. Chelas (Verkstadsgatan 4, Södermalm)
  Stans nya mexikanska krog öppnade i slutet av juli i kultkrogen Bitter Pills gamla lokal. Här satsar man på autentisk mexikansk mat, matchat med bra viner och god tequila.
 11. Symbios (Skånegatan 80, Södermalm)
  Gänget bakom krogarna Barobao och Ichi öppnade i början av maj restaurangen Symbios i Pet Sounds gamla lokaler på Skånegatan. Här satsar man på en  klassisk meny med influenser från Norden och Frankrike.
 12. E&G (Birger Jarlsgatan 112, Vasastan)
  Kvarterskrogen i Sibirien satsar på tyska viner och mellanrätter. Exakt vad som serveras är svårare att säga då menyn byts ut flera gånger i veckan – beroende på vad köket har lust med för tillfället.
 13. NoFo Hotel (Tjärhovsgatan 11, Södermalm)
  NoFo Hotel öppnade under våren en ny vinbar och restaurang med tillhörande innergård. Menyn består av rätter att dela på, med internationell touch.
 14. Folkparken (Sveavägen 53, City)
  Krögarduon Martin Magnusson och Magnus Bergh slår sina påsar ihop och öppnar krogen Folkparken. Här ska man servera amerikansk BBQ med influenser från hela världen – och ha ett tap room i källaren. (Öppnar i september)
 15. Coco & Carmen (Banergatan 7, Östermalm) Gänget från Punk Royale tar över Coco & Carmen. Tradition möter ungdomlig entusiasm säger nya ägarna och lovar att ta med sig sin finurliga fuck-you-attityd till kungafamiljens favoritställe på Östermalm. (Den nya versionen drar igång den 21 augusti)
 16. Rådhusbaren (Bergsgatan/Södra Agnegatan, Kungsholmen) Fisk och skaldjur och vin, med fokus på ett land i taget, är upplägget på Kungsholmens nya lilla bodega-bar. (Öppnar 20 augusti)
 17. Rio Bar & Grill (Hornstulls strand 3, Södermalm) Bio Rio har renoverats och blivit med ny restaurangen. Nu satsar man på ett möte mellan det japansk-peruansk Nikkeiköket och den japanska grilltraditionen Robatayaki. Släng in svenska råvaror och peruanska kryddor på det så är du på Rio Bar & Grill. (Öppnar 6 september)
 18. Café Strand Latino, (Hornsbergs Strand 89, Kungsholmen)
  Krogen ligger vid vattnet i Hornsbergs Strand och öppnade i somras. Ägaren som tidigare jobbat som sjuksköterska och kringresande musiker lever nu ut ytterligare en av sina livsdrömmar.
Hornsbergsvägen, Stockholm, Sverige