Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nedre Nybrogatan bubblar upp som nytt krogkvarter

Nybrogatan bubblar upp som ett nytt hett krogkluster.
Full fart på Nybroggatan.

Det råder byggboom på Nybrogatan: Saluhallen är snart klar, nästa år öppnar dessutom Diplomat sitt systerhotell och Frantzén flyttar in i Astoriahuset.
För några månader sedan öppnade två nya krogar och nu tar Gustavo Catenacci sin dröm om en pizzarestaurang till gatan.

ANNONS

Visst har det funnits kaféer och någon enstaka bättre restaurang på nedre delen av Nybrogatan, men nu håller området sakta men säkert på att förvandlas till ett nytt hett krogkluster.

Den omtyckta krogen Italiano Ristorante har legat där sedan 1989, men i vintras öppnade ägarna även den gigantiska italienska restaurangen Ciccio’s tvärsöver gatan. I lokalen intill flyttade Schmaltz bar & delicatessen in under våren.

Lite krispigare än dom degiga klafsiga äkta pizzorna från Napoli,…

Gustavo Catenacci

Längre ner på gatan har Gustavo Catenacci, som ligger bakom både Giro och Miss Clara, öppnat pizzarestaurangen Giretto. Den officiella invigningen är först i mitten av september, men den som vill kan redan smyga in och testa pizzan.

– Den är napoletansk i grunden, men lite krispigare än dom degiga klafsiga äkta pizzorna från napoli, säger Gustavo Catenacci.

På gatan av en slump

Han öppnade Giretto på Nybroggatan lite av en slump, men hade länge velat starta krog på Östermalm. Det som händer just nu på gatan tycker han är ett lyft för hela stadsdelen egentligen.

– Det är lite hemmaplan för mig, även om jag är uppvuxen i Nacka har jag gått i skola här. Och mina kompisar är för lata för att besöka vår pizzarestaurang på Sveavägen. Men nu har de inga ursäkter, säger han och skrattar.

Gigantiskt brasserie

Ännu mer krog på Nybrogatan blir det när den nyrenoverade saluhallen på Östermalmstorg nästa år (om allt går enligt planen). Som om det inte vore nog slår stjärnkrögaren Björn Frantzéns gigantiska brasserie (med minst 500 krogstolar) upp dörrarna i huset där biografen Astoria brukade ligga.

Dessutom ska Hotel Diplomats nya ställe, Villa Dagmar, också stå klart på samma sträcka mellan Östermalmstorg och Dramaten till sommaren.

ANNONS

Med andra ord finns det mycket att se framemot – när byggkaoset är över.

Nybrogatan, Stockholm, Sverige