Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Öppningen av Tennstopet och nya bakfickan skjuts fram

Tennstopet och Tennstopet Grill öppnar inte i påsk.
Tennstopet och Tennstopet Grill öppnar inte i påsk.

De senaste tre månaderna har Tennstopet renoverats, samtidigt har den nya bakfickan Tennstopet Grill färdigställts. Planen var att öppna i påsk, men nu har ägarna beslutat sig för att senarelägga premiärerna.
– Vi är oerhört ledsna och besvikna att tvingas skjuta upp premiären, säger delägaren Christian Olsson.

ANNONS

Vasastadskrogen Tennstopet har anor från 1800- talet och de gamla Klarakvarteren och flyttade 1965 till den klassiska adressen i korsningen Dalagatan-Odengatan. Vanligtvis brukar påsken firas stort på restaurangen med specialmeny och egengjord snaps, men det här året blir annorlunda.

På grund av den rådande coronakrisen har ägarna valt att skjuta fram nyinvigningen av krogklassikern, såväl som premiären av den nya intilliggande bakfickan Tennstopet Grill. Båda restaurangerna skulle ha öppnat nu i april.

Hål i mattor och trasiga möbler – nu renoveras Tennstopet

Lovar att öppna

– Vi är oerhört ledsna och besvikna att tvingas skjuta upp premiären, både med hänsyn till våra gäster men även vår personal, säger Christian Olsson, delägare Tennstopet, i en kommentar.

Något nytt datum för öppningen vill ägarna vänta med att sätta, med respekt för myndigheternas rekommendationer och den rådande situationen.

Tennstopet har en unik historia som är allt annat än färdigskriven

Christan Olsson

– Men att vi kommer att öppna, det kan vi lova. Tennstopet har en unik historia som är allt annat än färdigskriven, säger han.

ANNONS
Dalagatan 50, Stockholm, Sverige