Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stjärnkrögarduo slår upp portarna till ny kvartertskrog

Radarparet Thomas Dahlstedt och Pontus Frithiof trivs i baren på La Girafe. Foto: Märta Lefvert
Radarparet Thomas Dahlstedt och Pontus Frithiof trivs i baren på La Girafe.

Kungsholmenborna har fått en ny kvarterskrog, med höga ambitioner.
Gästerna ska få en känsla av Paris och samtidigt känna sig som som hemma.
– La Girafe ska kännas som att kliva in i någons vardagsrum, säger stjärnkrögaren Pontus Frithiof.

ANNONS

Mjuka soffor, gott om kuddar, tapeter med exotiska motiv och stora gröna växter i krukor av blåvitt porslin. I dag, onsdag, öppnar stjärnkrögaren Pontus Frithiof en ombonad krog på Fleminggatan 39.

Han och parhästen Thomas Dahlstedt, från restaurangföretaget Nordest, hoppas att La Girafe blir Kungsholmenbornas kvarterskrog framför andra.

Interiör, nya kvarterskrogen La Girafe på Kungsholmen.

Mjukt och ombonat ska det vara hos La Girafe. Foto: Märta Lefvert

– Vi vill att La Girafe ska vara en förlängning av människors bostäder. Det ska kännas som att kliva in i någons vardagsrum, säger Pontus Frithiof, när Mitt i tittar in dagen före öppningen.

En känsla av Paris

Samtidigt ska restaurangen också ge en känsla av en större värld – nämligen det mångkulturella Paris. Råbiff med marockansk kryddning, vietnamesiska vårrullar, kalvschnitzel, havsabborre med pilaffris och bräserat lammlägg med mergueze och couscous är några av de rätter som serveras.

– Det blir schysst och bred mat som passar många. Alla ska hitta något som de gillar på menyn. Det här ska inte vara Pontus fine dining utan Pontus schysst kvarterskrog, säger Thomas Dahlstedt.

La Girafe håller öppet sju dagar i veckan, redan från klockan åtta på morgonen. Då serveras frukost med bröd från finbageriet Bak i Hökarängen. Runt lunch blir det kaféservering och take away-mat och på eftermiddagen hoppas man att after work-sugna kolleger ska hitta till baren. Bistron öppnar klockan 16.

Stjärnkrögaren Pontus Frithiof startar kvarterskrogen La Girafe på Fleminggatan 39 på Kungsholmen.

ANNONS

Pontus Frithiofs ambition är att alla ska hitta något de uppskattar av det som tillagas i köket.  Foto: Märta Lefvert

– Den som vill kan äta både frukost och lunch här, ta en drink eller ett glas vin i baren på eftermiddagen och sedan äta middag. Och man ska kunna äta minst ett par rätter utan att det känns för dyrt, säger Pontus Frithiof.

Hoppfulla trots corona

Thomas Dahlstedt och Pontus Frithiof har samarbetat kring olika koncept sedan 2015, men det här är första gången de startar en kvarterskrog tillsammans. De gör det under en minst sagt turbulent tid. Det senaste halvåret har varit extremt tufft för många krögare, på grund av coronapandemin.

Men duon är hoppfull inför framtiden.

– Det känns otroligt kul att skapa något kreativt och roligt under en tid som präglas av oro och problem, på grund av pandemin. Vi är glada och förväntansfulla, säger Pontus Frithiof.

Värt att veta är att hundar är välkomna på La Girafe.

Oskar Lundberg, restaurangchef på nya kvarterskrogen La Girafe på Kungsholmen.

Oskar Lundberg är restaurangchef på La Girafe. ”Vi vill skapa glädje genom mat och dryck”, säger han. Foto: Märta Lefvert