Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Korven är stjärnan på familjär diner

Ballpark med picklad gurka och inlagd feferoni – syrligt, hett och grymt gott.
Ballpark med picklad gurka och inlagd feferoni – syrligt, hett och grymt gott.

Testat: Dogfood

— smaksäker snabbmat med amerikanska vibbar
Industrigatan 2, Kungsholmen
Betyg 4/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Korv med bröd – fyllekäk från mojen eller ett hantverk värdigt att spela förstafiol på ­krogars menyer?
Efter att ha tuggat i oss Dogfoods ekologiska finkorv lutar vi åt det senare.
Burgare, gör plats – nu vill vi ha korv på restaurangen!

l Flippin’ burgers öppnade 2012 och plötsligt var varenda stockholmare sugen på burgare. Är korv med bröd nästa kroghajp?

Här serveras fem
sorters korv som
tillverkas på Korv-
hantverk Stockholm.

Det hoppas i alla fall Flippin-grundaren Jon Videgren som öppnat Dogfood i ett anonymt kvarter på Kungsholmen, en korvlängds avstånd från St Eriksgatan. Här serveras fem sorters korv som tillverkas på Korvhantverk Stockholm. Köttet är småskaligt producerat och ekologiskt.

Korven är mild och köttig, här i utförandet 24H chilidog gjord på bringa.

Korven är mild och köttig, här i utförandet 24H chilidog gjord på bringa.

Sorry greenies, sötpotatiskorven är mosig och ingen höjdare smakmässigt.

Sorry greenies, sötpotatiskorven är mosig och ingen höjdare smakmässigt.

Vi tar in en Ballpark, en tjock mjölksyrad fläskkorv toppad med picklad gurka, senap och inlagd feferoni. Korven är köttig och mild i smaken och tillbehören en perfekt kombo av sött, syrligt och hett.

Köttbomben 24H chilidog har toppats med en generös mängd lång­bakad bringa. Också här lirar smakerna fint ihop – spiskummin och chili, frisk gräddfil och silverlök.

Vi välkomnar försöket att göra en vego­korv mer spännande än ett köttsubstitut på soja, men tyvärr är sötpotatisvursten Updog en mosig och ganska smaklös historia.

Vi lämnar korvmenyn och blir åter på glatt humör av en skål southern fried wings. Det är saftiga kycklingvingar som marinerats i kärnmjölk och friterats krispiga. Serverat med ranchdipp är det perfekt fingerfood som med fördel sköljes ned med en kall lager.

Sötpommeskorven
Updog går att få
vegansk.

Ungefär här kan lätt en matkoma ­infinna sig. Men spara lite plats i magen – den mastiga, kompakta Pecan pie med kanderade nötter i smörigt pajskal är svår att motstå och som hämtad från en amerikansk diner.

Du vill inte heller missa den friska, alldeles lagom söta mjukglassen från glassbaren Fryst på Kungsholmen. Vår enda önskan: Mer kolasås, tack.

Vego: Sötpommeskorven Updog går att få vegansk, vegomacka och flera gröna tillbehör som friterad blomkål.

Dryck: Lång lista mikrobryggd öl, cocktails och fem naturviner på glas för under hundralappen.

Pris: Budget. Korv 110–120 kronor. 10 kycklingvingar 160 kronor.

Southern fried chicken wings, fingerfood när den är som bäst.

Southern fried chicken wings, fingerfood när den är som bäst.

Det råder ingen brist på amerikanska referenser...

Det råder ingen brist på amerikanska referenser…

MILJÖ

Amerikansk diner-känsla komplett med flipperspel, lång bardisk och lagunitas­motiv på väggarna.

Gäster: Hälften skägg, hälften en blandning av barnfamiljer, locals och en och annan hund.

Uppmärksam,
glad och snabb-
fotad personal.

Stora sällskap: Går fint att dra ihop och skapa långbord.

Ljudnivå: Hiphop i högtalarna och skönt snackigt.

Barnvänligt: Absolut. Puppydog (55 kronor), skötbord och barnstolar.

Toalett: Två hyfsat stora.

SERVICE

Uppmärksam, glad och snabbfotad personal. Maten kommer snabbt även när det är fullsatt.

Prisklass budget

Industrigatan 2, Stockholm, Sverige