Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Köttkoma på krog med sällsynt veganmeny

Fyllda silverlökar
Fyllda silverlökar med len kräm och krispigt hölje sticker ut på den veganska menyn.

Testat: The Market

— Habil hotellkrog med ett ess i rockärmen
Vasagatan 22, Norrmalm
Betyg 3/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

The Market, Scandic Continentals krog, lockar med en hel­vegansk meny som alternativ till allt kött. Som gäst blir du knappast besviken, men heller inte imponerad.

MENY

Kök: Varför går stockholmare på hotellrestauranger i sin egen stad? Scandic Continental lockar oss med en trerätters veganmeny. I övrigt har de ett tidsenligt tänk. Det vill säga en meny utan någon tydlig röd tråd, där de plockar lite här och lite där.

Den knapriga
löken och smak-
rika krämen gör
oss på gott
humör

Första gången vi är på plats provar vi den fasta veganmenyn som börjar med urgröpta silverlökar, lökkräm och tångkaviar. Den knapriga löken och smakrika krämen gör oss på gott humör.

Grönkål och rotselleri

Grönkål och rotselleri är huvudrollsinnehavare i den veganska nudelrätten.

I nudelrätten som följer (där selleribuljong och korianderpesto går först i ledet) tar det ett tag innan smakerna börjar ge sig till känna. När det väl händer är detta en schysst och smakrik rätt med studsiga nudlar. ­Finalen grillad ananas med kokos är precis det. Varken mer eller mindre.

Som bjärt kontrast finns tre superanimaliska rätter från rotisseriet. Vi väljer en mixad tallrik med biff, kyckling och korv. Var för sig handlar det om goda, men lagom ointressanta smaker. Som rätt betraktad blir det dessutom för köttigt. Särskilt när lamm­korven dryper av fett.

Helt normala
stockholms-
­priser alltså

Rekommenderas: Övriga menyn är full av kål: fänkål, brysselkål, vitkål och en vegetarisk rätt som heter Kål x3. Vi blir fulla i skratt men beställer i stället gös – en habil rätt, där firren är precis på rätt sida av torrhetsgränsen, perfekt skulle vissa säga. Tillbehöret brysselkål med en syrlig sky funkar bra. Den utlovade saffranssmaken i såsen lyser dock med sin frånvaro.

Dryck: Sex röda och sex vita på glas från framför allt Frankrike och Italien. Det finns också ett stort urval av ­whiskey.

Pris: Varmrätterna kostar mellan 195 och 295 kronor. Helt normala stockholmspriser alltså.

Grönkål och rotselleri

Grönkål och rotselleri är huvudrollsinnehavare i den veganska nudelrätten.

Gösen är tillagad med rutin och finess

Gösen är tillagad med rutin och finess. Tyvärr har den utlovade saffranssmaken försvunnit.

MILJÖ

Lokal: Modern blandning av neon, trä och gröna toner. Sitter du i stolarna sjunker du väldigt långt ner och du närmar dig din middag lätt underifrån. Försök knipa en soffplats om det går.

Försök knipa
en soffplats
om det går

Ljudnivå: Vid våra besök är det halvfullt och ett lågmält sorl i lokalen.

Gäster: Främst hotellgäster.

Toaletter: Vill du gå på toa får du gå ut strax utanför restaurang­delen. De är dock väldigt fräscha.

Ett lugnt sorl möter oss på The Market

Lugn belysning och ett lugnt sorl möter oss på The Market, Scandic Continentals hotellkrog på Vasagatan 22.

SERVICE

Bemötande: Avslappnat. Vid de två tillfällen vi var på besök var det heller inga problem att få bord samma kväll, men det lär variera utifrån hotellets beläggning. Så det är alltid bra att ringa och kolla.

Väntetid: Trots att det är relativt lite folk tar det tid att få in maten, men den hamnar ändå på bordet innan vi börjar tugga på servetterna.

Vasagatan 22, Stockholm, Sverige