La Bocca – en av årets bästa krogupplevelser
Bakad kronärtskocka.
Bakad kronärtskocka med pecorino, vitlökssmör, apelsinzezte och ströbröd.

En kronärtskocka värd att dö för

Krogtest 

På La Bocca litar man på sina råvaror. Här vågar man, utan fjäsk eller festlig garnering, servera rätter som inte ser mycket ut för världen men som smakar helt underbart. En friterad kronärtskocka och ett fat skinka gör restaurangen till en av årets hittills bästa krogupplevelser.

ANNONS

Testat: La Bocca

— en klassisk men stram italienare med full fokus på råvarorna
Betyg 4/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

MENY:

Kök: Italienska La Bocca är i mångt och mycket en klassisk restaurang med tydliga rätter som med få ingredienser lyckas helt perfekt. Dessutom finns det en röd tråd som tydligt lotsar oss genom den korta menyn – vilket är rätt avkopplande i dessa dagar när man ska smaka och dela på allt.

Pastan är al dente
på riktigt vilket
betyder rejält
tuggmotstånd

Krogtestarna

Förrätterna pendlar mellan en enkel Melanzane (som egentligen bara är tomatsås, parmesan och aubergine) till mer avancerade varianter som ­råbiff med karljohansvamp.

Pastan är al dente på riktigt vilket betyder rejält tuggmotstånd. Det kompenseras med lena, smöriga såser, syra på helt rätt ställen och portionsstorlekar som gör att du får plats med tre rätter om du vill – och har råd.

Tack vare ett gediget hantverk kommer råvaran alltid till sin rätt.

Rekommenderas: Den ugnsbakade och sedan friterade kronärtskockan är oemotståndlig med sin peccorino, vitlök och panko. Missa inte heller ris­otton, som ackompanjerad med stekt märg blir årets hittills mest raffinerade ”comfort food”.

Risotto. Och stekt aubergine.

Risotto med Parmigiano reggiano, stekt märg och lagrad balsamico. Och stekt aubergine i tomatsås med vitlök och Parmigiano reggiano.

Undvik: Citronsorbeten har förvisso en mycket fin citronsmak men är dessvärre på tok för söt.

Dryck: Italienska bärs och en gedigen vinlista som visar vad Italien går för som vinland. Personalen guidar med varm hand.

Vego: Ett par av förrätterna är vegetariska. Annars är det kött i det mesta.

Prisnivå: Huvudrätterna ligger på runt 230 kr och antipastin 130–200 kr.

MILJÖ:

Lokalen: Klassisk nordisk inredning med ljusa dukar.

Ljudnivå: Trivsamt sorl blandas med så kallad hotellobbymusik.

Gästerna: En övre medelklass som är bekväma på krogen.

Trevlig och kunnig
personal guidar
med tydlig hand
mellan rätter
och viner

Krogtestarna

Barnvänligt: Nja, menyn är inte anpassad för ungar och stämningen på restaurangen är något vuxen.

Stora sällskap: Lokalen sväljer lätt större sällskap.

Toaletter: Spakänsla på de fräscha badrummen. Men, du måste kunna italienska för att hitta dit.

Rödbetstortelloni. Och citronsorbeten.

Rödbetstortelloni fyllda med robiola och ricotta. Citronsorbeten som skulle bli en frisk slutkläm blev i stället en riktig sockerfest.

SERVICE:

Bemötande: Trevlig och kunnig personal guidar med tydlig hand mellan rätter och viner och vågar dessutom berätta om sina egna favoriter på menyn vilket, dessvärre, är rätt sällsynt ute på krogen annars.

Väntetid: Lite av en smaksak, det dröjer minst 20 minuter mellan rätterna vilket gör att du är riktigt sugen när huvudrätten, respektive efterrätten, landar på de ljusa dukarna.

Gourmé och Gourmand har käkat sin sista stek

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogrecensioner

Ankbröstet är fantastiskt mört
Krogtest

Stimmigt men avspänt på nya bistron

Björn Frantzén
Krogtest

Frantzéns magiska värld glömmer du aldrig

Parmesankroketter
Krogtest

Centan kan sätta Bagis på krogkartan

Vietnamesiska soppan pho
Krogtest

Bra kvarterskäk – om du väljer rätt rätt

Köttmacka
Krogtest

I köket käkar du finfint till fyndpris

Het paella med bläckfisk
Krogtest

Spanjorskan kan konsten att grilla bläckfisk