Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Nove misslyckas med mormors klassiker

Baren på Nove Ristorante Italiano på Rörstrandsgatan 9A
Baren på Nove Ristorante Italiano är som gjord för att sippa cocktails i.

Testat: Nove Ristorante Italiano

— italienare utan överraskningar
Rörstrandsgatan 9A, Vasastan
Betyg 2/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Italienska klassiker är ett ­farligt spel, överkokt pasta är inte lätt att förlåta!
Nove måste vässa hantverket i köket. Till dess startar vi hellre en utekväll här – med barhäng, snygga cocktails och ett par förrätter.

MENY

Kök: Primi, secondi och dolce enligt ”mormors gamla recept från norra Italien” – har ni hört den förr? Överraskningar är kanske inte de italienska krogarnas bästa gren, ej heller Noves. Här hägrar klassikerna: Caprese, carpaccio, melanzane, pasta och kött.

Tigerräkor med
vitlök och persilja
har härligt chilibett!

Följ ett gott råd – satsa på förrätterna och något gott i glaset. Carpaccio på lövtunn, smältande oxfilé med parmesan och vinägrett smakar prima, citronen ska dock tolkas som garnityr – rätten är redan väldigt syrlig. Chark för två är ett bjussigt bräde med salami, parma och coppa. Tigerräkor med vitlök och persilja har härligt chilibett!

Tigerräkor med vitlök och peperoncini

Tigerräkor med vitlök och peperoncini. Hett och rätt.

Chark, ost och oliver

Chark, ost och oliver för två är ett bjussigt bräde med salami, parma och coppa.

Plumparna finns i varmrättsmenyn. Vi saknar den djupa skaldjurssmaken i frutti di mare, tortelloni med svamp och tryffel är kletigt tung. Den största hjärtekrossaren: Pastan är överkokt!

Vad hade mormor
sagt om risotton
som helt smakar
kärna – ostgröt?

Trots maffiga 309 kronor för oxfilé med svamprisotto tillfrågas vi inte om hur vi önskar köttet. Det som ställs fram är snarast well done. Vad hade mormor sagt om risotton som helt smakar kärna – ostgröt? Dessutom undrar vi var vår foccaccia är som vid besöken är utbytt mot trist baguette. Och varför envisas med att ringla ­balsamico över allt grönt?

Vego: Flera vegetariska pastarätter och sallader på menyn.

Dryck: Kort, italiensk vinlista. De flesta går att få på glas. Bra ölutbud och massa cocktails.

Pris: Medel. Förrätter 89–159 kr, pasta/sallad 149–209 kr. Kötträtter 239–309 kr.

Oxfilé och svamprisotto

Oxfilé och svamprisotto, den dyrast rätten på menyn – men knappast den godast.

Frutti di mare med bläckfisk, musslor och räkor

Frutti di mare med bläckfisk, musslor och räkor saknar den där djupa skaldjurssmaken.

MILJÖ

Lokal: En riktig snyggitalienare – dova färger, tända ljus och vinställ, designlampor och en lång ljuvlig marmorbardisk med tolv platser som gjord att sippa cocktails vid. Andas sval lyx och klubb, men känns ändå avslappnat.

Ljudnivå: Ganska hög musik, funkar bättre som stämningshöjare än till förtroliga samtal.

Gäster: Aw-gäng, dejter och snygga 20-somethings från innerstan.

Barnvänligt: Nja, här finns en (1) barnstol. Ingen barnmeny.

Toaletter: Små men fräscha. Gäster som ska vidare i natten kan förse sig med bjudsprej och hårvax.

Carpaccio med oxe och parmesan

Carpaccio med lövtunn oxe och parmesan.

SERVICE

Bemötande: Vänlig och uppmärksam personal, men passiv. Vi får varken­ presentation av våra rätter eller förslag på dryck. Underbemannat när det är mycket folk, två servitriser får kämpa hårt.

Väntetid: Ofta fullsatt, så bra idé att boka. Ute kan det vara cirka 30 minuters väntetid för borden, som inte är bokningsbara.

 

Prisklass medel

Rörstrandsgatan 9A, Stockholm, Sverige