Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Naggande goda men små rätter på Penny & Bill

Fläsksida, oxfärsspett och svamptempura
Fläsksida med lökkräm, oxfärsspett och svamptempura med vitlöksemulsion.

Testat: Penny & Bill

— Gastrobar med New York-känsla där mellanrätter kombineras med smakförhöjande cocktails
Grev Turegatan 30, Stockholm, Sverige
Betyg 3/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Penny & Bill satsar på cocktails och mellanrätter i stimmig miljö med New York-­känsla. Vi gillar de råa rätterna, som känns mer genom­arbetade än de grillade, Men det är efterrätten som verkligen får våra smaklökar att dansa. Men för den hungrige lär det hela bli en dyr historia.

MENY

Kök: På Penny and Bill är menyn, där både asiatiska och norrländska smaker samsas, indelad i tre kategorier: ”Raw”,  ”Grill”, samt ”Foodtails” där utvalda rätter, det mesta rått, kombinerats med cocktails. Kul upplägg, men rätterna saknar i stor utsträckning kolhydrater. Den som väljer den varianten får med andra ord räkna med att lämna stället rund om fötterna.

Den går fint ihop
med drinken Latin
Layback. Kvällens
höjdpunkt.

Med det sagt fastnar vi för piggvarssashimin med shiitake och miso. En perfekt sälta och dessutom kompletterar de olika konsistenserna varandra snyggt. Den går fint ihop med drinken Latin Layback (på Tequila blanco, Amontillado och Suze) som har smak­inslag av tomat och lime. Kvällens höjdpunkt.

Grilldelen är inte lika stark. Oxfärsspettet är alltför kompakt, svamp­tempuran smakar mest friterat och fett och den grillade spetskålen med örtpesto blir lite för besk.

Grillad piggvar och grillad spetskål

Den nästintill perfekt grillade piggvaren är ett lyckat exempel från grilldelen som annars inte riktigt levererar. Till höger: Grillad spetskål med pinjenötter är alldeles för besk.

Rekommenderas: Den efterrätts­sugna lär inte bli besviken. Här finns en krämig, fluffig och fräsch kokossorbet med grapefrukt, en chokladbit med torkade körsbär och lättvispad grädde som smälter i munnen.

Undvik: Tonfisktartaren med ostron, sardeller och jalapeno som är för salt.

För den hungrige
blir det dyrt

Vego: Både raw-menyn och grill-­menyn har varsitt vegetariskt alternativ. Utöver det är även sidorätterna vego-vänliga.

Dryck: Ambitiös cocktailmeny, flera alternativ av både rött och vitt vin, som går att få på både glas och flaska.

Pris: 125–195 kronor för mellanrätter som är i minsta laget. För den hungrige blir det dyrt.

Bakad rotselleri med pecorino, tryffel och machesallad

Den bakade rotsellerin med pecorino, tryffel och machesallad är bäst av de vegetariska mellanrätterna.

Kokossorbet. Och chokladbit med torkade körsbär och grädde

Kokossorbet med grapefrukt är krämig och fräsch. Och chokladbiten med torkade körsbär och grädde smälter i munnen.

MILJÖ

Lokal: Penny & Bill är inhyst i en gammal banklokal på Grev Turegatan. Lokalen är ganska mörk och baren står i centrum med bord runtomkring.

Ljudnivå:  Vibrerande och riktigt livlig i början av helgen, mitt i veckan är det något lugnare.

Gäster: Relativt ungt. Att en del går hit enbart för drinkarna drar troligtvis ner medelåldern.

Trevlig personal,
som gärna berättar
hur drinkar och mat
kompletterar
varandra

Stora sällskap: Ja, bord för upp till åtta personer går att boka online. Det finns även chambre séparée och ­enskilda rum för privata middagar.

Barnvänligt: Nej.

Toaletter: Toaletterna är många och fräscha.

Penny & Bill

Baren står i fokus på Penny & Bill som är inhyst i en gammal banklokal på Grev Turegatan 30.

SERVICE

Bemötande: Trevlig personal, som gärna berättar hur drinkar och mat kompletterar varandra.

Väntetid: Mellanrätterna kommer in i olika omgångar. Däremellan tar det ganska lång tid, särskilt när man beställer från grillmenyn.

Grev Turegatan 30, Stockholm, Sverige