Sayan Isaksson öppnar sushiställe med hälsofokus
Från Råkultur till (Rå)-koll. Tidsenligt hälsosam mat.
Från Råkultur till (Rå)-koll. Tidsenligt hälsosam mat.

Lyxkrog blir takeaway-hak

AOS utforskar / Krog 

Sayan Isaksson blåser liv i sin nedlagda sushirestaurang Råkultur igen. Nu med nytt namn och ett väldigt tidsenligt hälsofokus.

ANNONS

Råkultur stängde ner ordinarie verksamhet tidigare i höst. Kocken Sayan Isaksson sa då att han behövde ny inspiration och att konkurrensen dessutom hårdnat i sushistockholm. Nu är han och Råkultur tillbaka och det verkar som de hoppat på hälsotåget.

Superhälsosamt

(Rå)koll heter det nya stället som i princip bara serverar take-away. Och maten ska ha mindre socker och mjölkprodukter. Dessutom är rätterna fria från gluten, förutom små mängder i soyan. Hur det nya smakar? Vi ber att få återkomma i frågan.

För dem som trots allt vill äta sin mat på plats kommer en matsal finnas tillgänglig där du kan käka direkt ur din egen låda.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Helgtips

Vinterljus, Linda Pira och gospel

Här käkar du bäst när du julshoppar
AOS utforskar

Här käkar du bäst när du julshoppar

Ha Gröna Lund för dig själv i två timmar
AOS utforskar

Nu kan Gröna Lund bli ditt

Vinterljus i Rosendals trädgård
Helgtips

Ljusinstallationer och lammkorv på Rosendal

Krister Henriksson blir värd för årets nyårsfirande på Skansen
AOS utforskar

Krister Henriksson ringer in det nya året

Reporter Johan Thornton
AOS utforskar

12 hårda klappar att njuta av i jul