Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Gratis dystopisk robotfilm på Armémuseum

Terminator (1984).
Terminator (1984) visas när Armémuseum satsar på dystopiska robotfilmer i februari.

Får du inte nog av science fiction? I februari gräver Armémuseum ner sig i några klassiska och några nya filmer på temat robotdystopi. Här är rullarna som visas.

ANNONS

Blade Runner (1982)

År 2019 må ha verkat långt bort när Ridley Scott skapade klassikern Blade Runner 1982, men nu är det här. Han fantiserade om en framtid där organiska robotar (replikanter) som är nästan omöjliga att skilja från människor används som slavar. Efter blodiga uppror bannlyses de från jorden och deras liv begränsas till fyra år. En uppretad grupp replikanter stjäl ett rymdskepp och återvänder till jorden för att hitta sin skapare – den före detta blade runnern Deckards (Harrison Ford) uppdrag blir att hitta och döda dem. Gratisbiljett hittar du här.

När: 3 februari, klockan 14.30
Var: Armémuseum


The Terminator (1984)

James Cameron-rullen Terminator utspelar sig år 2029. Jorden ligger i ruiner efter ett kärnvapenkrig och superdatorn Skynet kontrollerar världen. Framtidsroboten Terminators uppdrag blir att förinta det mänskliga släktet genom att mörda Sarah Connor, som bär på barnet som sak bli mänsklighetens hopp. Gratisbiljett hittar du här.

När: 10 februari, klockan 14.30
Var: Armémuseum


Ex Machina (2015)

ANNONS

Den brittiska science fiction-thrillern från 2015 kretsar kring den unge progammeraren Caleb. Han blir inbjuden till sin arbetsgivares lyxvilla för att utföra ett experiment på en kvinnlig android (Alicia Vikander) som har artificiell intelligens. Men efter ett tag inser Caleb att även han är en del av ett experiment… Gratisbiljett hittar du här.

När: 17 februari, klockan 14.30
Var: Armémusuem


Blade Runner 2049 (2017)

Till sist visas den senaste Blade Runner-filmen som utspelar sig i Los Angeles år 2049. En ny blade runner vid namn K avslöjar en sedan länge begravd hemlighet och beger sig ut på en jakt efter Rick Deckard, en tidigare blade runner som varit försvunnen i 30 år. Gratisbiljett hittar du här.

När: 24 februari, klockan 14.30
Var: Armémuseum

Armémuseum, Riddargatan, Stockholm, Sverige