Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Sista chansen för utomhusbion på Tak

Petter Stordalen på invigningen av Stockholm under Stjärnorna i våras.
Petter Stordalen på invigningen av Stockholm under Stjärnorna i våras.

Avsluta veckan med en filmkväll under bar himmel. Under sju söndagar visar Stockholm Under Stjärnorna bio uppe på krogen Taks enorma terrass.
Nu i helgen är det sista chansen och då visas en modern klassiker.

Från den 22 juli och sex söndagar framåt, från klockan 19, kör den enorma takterrassen Stockholm Under Stjärnorna biokvällar.

Här är filmerna som visas.


Stand by me 22 juli

Den amerikanska långfilmen hade premiär i Sverige 1987. Här följer vi fyra unga pojkar (Wil Wheaton, River Phoenix,
Corey Feldman och Jerry O’Connell i rollerna) som får reda på att det finns ett lik i skogen och tillsammans ger sig ut för att hitta kroppen. Filmen är baserad på en självbiografisk novell av Stephen King och regisserad av Rob Reiner.

 


Lost in translation 29 juli 

Filmen som är skriven, regisserad och producerad av Sofia Coppola hade premiär 2003. Handlingen kretsar kring den avdankade skådespelaren Bob Harris (Bill Murray) som reser till Tokyo för att medverka i en reklamfilm för whisky. Där möter han Charlotte (Scarlett Johansson), den unga amerikanska frun till en fotograf på besök. Och de båda blir snabbt goda vänner.

 


Moonrise Kingdom, 5 augusti

Mer Coppola blir det veckan därpå när Moonrise Kingdom från 2012, skriven av Roman Coppola (bror till Sofia) och Wes Anderson, som även regisserat den, visas. Handlingen utspelar sig under sommarlovet 1965 då två unga turturduvor träffas på ett scoutläger och ingår en hemlig pakt: de ska rymma och bosätta sig i vildmarken.

 


Det stora blå, 12 augusti

En romantisk dramafilm och kultklassiker från 1988. Filmen är är baserad på den berömda fridykaren Jacques Mayols liv och är den franska filmregissörens Luc Bessons första engelskspråkiga film. Jean-Marc Barr och Rosanna Arquette har huvudrollerna.

 


Superbad, 19 augusti

Amerikansk komedifilm från 2007 regisserad av Greg Mottola och producerad av Judd Apatow. Manuset är skrivet av Seth Rogen och Evan Goldberg med inspiration från deras dagar i high-school i Vancouver på 90-talet. Här följer vi Evan (Michael Cera) och Seth (Jonah Hill), som namngavs efter manusförfattarna, två tonåringar som snart ska lämna high school men vill gå på fest och förlora sina oskulder innan.St. Vincent, 26 augusti

Bill Murray dyker återigen upp på bioduken på Stockholm under Stjärnorna när St. Vincent från 2014 visas. Här spelar han den människofientliga gamla krigsveteranen Vincent MacKenna som blir vän och mentor till den ung grannpojken Oliver (Jaeden Lieberher) vars föräldrar just har skilt sig.

 


Eternal sunshine of the spotless mind,  2 september

Eternal Sunshine of the Spotless Mind är en amerikansk dramafilm från 2004, regisserad av Michel Gondry och skriven av Charlie Kaufman, Gondry och Pierre Bismuth. Efter ett stort gräl upptäcker Joel (Jim Carrey) att hans flickvän Clementine (Kate Winslet) fått hjälp av ett företag att radera alla minnen av honom och deras förhållande. I desperation tar han kontakt med företaget för att göra samma sak. Men när minnena tas bort och spelas upp i Joels huvud upptäcker han varför han älskade Clementine från början.

 

Stockholm, Sverige