Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Snabbguide till Filmfestivalen – 6 favoriter

Anna Odells nya film X&Y iniiger festivalen. Två andra tips är Miraï, min lillasyster (Mirai no Mirai) och Putin’s witnesses (Svideteli Putina)
X&Y, Miraï, min lillasyster och Putin’s witnesses är tre filmer vi ser fram emot.

I morgon, onsdag, drar Stockholms filmfestival igång. Vi listar sex pärlor som du inte får missa på årets upplaga av festivalen:

ANNONS
  1. X&Y I Anna Odells nya film stänger hon in sig i ett rum tillsammans med Mikael Persbrandt. ”Människor som är reflekterande kommer nog få en fördjupad bild efter filmen. Det är ju trots allt inte bara våra gränslösa sidor som gestaltas i filmen. De som inte är lika reflekterande kanske blir provocerade, typ ’jag visste att de var så här galna’”, säger hon till Allt om Stockholm. Visas på Skandia, Bio Rio och Sture.

  2. Miraï, min lillasyster (Mirai no Mirai) En pojke hittar en magisk trädgård som ger honom möjligheten att resa i tiden och träffa olika släktingar från olika generationer. På resan leds han av sin lillasyster från framtiden in i ett äventyr om familj och vänskap. Årets mest hajpade anime­film, enligt Stockholm Film­festival. Visas på Skandia och Sture.
  3. Cold War (Zimna wojna) Regissören av den svartvita pärlan, tillika Oscars­vinnare Ida (2013) är tillbaka med en ny film. Pawel Pawlikowskis nya handlar om Europa åren efter andra världs­kriget där Wiktor och Zula möts i Polen och drabbas­ av en passionerad förälskelse som tränger igenom både tid och rum. Visas på Skandia och Sture.
  4. Beautiful Boy Stjärnan från Call me by Your Name (2017) spelar ihop med komikern Steve Carell i den här starka berättelsen om en sons drogmissbruk och hur det sänker en hel familj. Det är regissören Felix Van Groeningens första engelska film. Visas på Skandia och Sture.
  5. Birds of passage (Pájaros de verano) Colombias Oscarsbidrag handlar om drogaffärer med amerikaner, traditionella värderingar på 60-talet, lojalitet, girighet och omöjlig kärlek. Visas på Skandia och Klarabiografen.
  6. Putin’s witnesses (Svideteli Putina) När Vladimir Putin valdes till president första gången hade han helt egna mediastrategier: Han  avstod från alla ­debatter och medverkan i tv. I  stället gjordes en dokumentär av ukrainaren Vitaly Mansky som skulle följa Putins väg till makten. Putin’s witnesses är Manskys åter­besök i den filmen från år 2000, som ger en ärligare bild av Rysslands despot. Visas på Klarabiografen och Sture. Regissören besöker dessutom festivalen 15–17 november.

Här hittar du hela festivalprogrammet


 

Stockholm, Sverige