Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Lista: Här är museerna som har sommaröppet i Stockholm

Armemuseum
Armémuseum öppnar igen 24 juni.

Flera museer har hållit stängt de senaste månaderna, men har de senaste veckorna börjat öppna upp igen. Senast i raden att öppna är Armémuseum.

ANNONS

Armémuseet
Även om byggnaden är rymlig kommer antalet besökare att begränsas för att hjälpa folk att hålla avstånd till varandra.

Utöver den permanenta utställningen kan du just nu kolla in I rikets hemliga tjänst. Här får du lära dig mer om en relativt okänd del av Sveriges 1900-talshistoria – nämligen den om kvinnorna i svensk underrättelsetjänst under andra världskriget. Öppettider tisdag till söndag 12.00–17.00.

Fotografiska museet
Slog upp dörrarna igen den 21 maj, samma dag som museet firade sitt tioårsjubileum. Museet har öppet torsdag till söndag klockan 09.00-21.00.

Moderna museet
Moderna öppnade igen den 16 juni med en rad åtgärder. Barnverksamheten har flyttat utomhus, de guidade visningar är digitala och man ser till att utställningarna kan besökas utan trängsel.

Nationalmuseum
Öppet för besökare igen sedan den 16 juni. Lokalerna har setts över och åtgärder vidtagits så att det ska gå att följa rekommendationer om att hålla avstånd. Restaurang och shop har också öppet nu. Alla föreläsningar, visningar, ateljéverksamheter och bokade gruppvisningar är däremot inställda tills vidare och en del förändringar har skett i utställningsprogrammet.

Naturhistoriska
Den 22 juni öppnas utvalda utställningar för ett begränsat antal besökare åt gången. Genom museets hemsida kan du boka ett kostnadsfritt besökspass, för att sedan följa den uppmärkta slingan genom utställningarna. Återse Tyrannosaurus rex, hör vargarna yla, möt jättebläckfisken och spana in humlorna i museets stadsodling. Sommarens öppettider (till och med 16/8) är måndag till fredag klockan 10-18.

Nordiska museet
Nordiska museet öppnade på glänt igen 1 juni efter att ha hållit stängt för allmänheten sedan den 23 mars. Till en början så kommer bara ett begränsat antal besökare får komma varje dag. Bland annat så visas fortfarande utställningen Arktis – medan isen smälter i stora hallen. Dessutom öppnar man nya barnvänliga avdelningen Tidvalvet, där 150 år av vardagsliv visas upp på en mängd olika sätt. 30 juni öppnade också museet sin bakgård i Galärparken med kaféservering och picknickbord.

Prins Eugens Waldemarsudde
Museet har noggrant övervägt riskerna, men ser också att ett museibesök kan gynna besökarnas hälsa. Öppnade igen den 2 juni.

Sjöhistoriska
30 juni öppnade museet på Gärdet upp igen. Antalet besökare i lokalerna räknas och skyltning hjälper besökare att hålla avstånd och underlätta handhygien. Kaféet kommer att ha begränsningar både när det gäller öppettider och utbud.

ANNONS

Öppettider: tisdag–söndag klockan 10–17 med fri entré.

Sven-Harrys Konstmuseum

Torsdagen 4 juni slog konstmuseet i Vasaparken upp dörrarna igen. De släpper nu in 25 besökare i timmen åt gången. Modeutställningen Art in Fashion har förlängts till slutet av september.

Tekniska museet

30 maj öppnade Tekniska museet återigen för besökare, som det första av de centralmuseer som under tio veckor hållit stängt för besökare, med försiktighetsåtgärder för att begränsa risken för smittspridning.

Vikingamuseet

Var ett av de första museerna att öppna igen, den 9 maj. Museet tar nu i första hand emot förbokade biljetter, men spontanbesök välkomnas – i mån av plats. Max 40 besökare åt gången tillåts och besöken får som längst vara i två timmar.

Stockholm, Sverige