Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Fifa 2000 och tennis på Taverna Brillo

Lagom till Båstadveckan och Wimbeldon som börjar nästa vecka visas ett tenniskonstverk på Taverna Brillo.

Fifa2000 är en konstnär från Santiago, Chile. Förundrad över tennisbanans knivskarpa linjer och spelets regler har han gjort en serie målningar som nu hänger i bardelen närmast Sturegatan på Taverna Brillo.

Man riktigt hör det karakteristiska ljudet av bollar mot racket och domarnas röst. Var bollen slår i marken är avgörande och för den kunnige finns säkert mer än estetiskt värde att hitta i de här bilderna. En tennismatch kan som bekant pågå i flera timmar, så på med pikétröjan och den plisserade kjolen, beställ och dröm er bort till tennisbanan.

Utställningen är ett samarbete mellan Taverna Brillo och Mega Foundation. Båda institutioner man bör hålla koll på om man gillar att äta gott och att introduceras för ny och spännande konst.

Ny skulptur vid Observatorielunden

Den som istället vill se ny konst i det fria kan glädjas åt att skulpturen Glad av Beth Laurin nu står i hörnet av Drottninggatan/Norrtullsgatan. Det är en 130 cm hög bronsskulptur i form av en glad gestalt som sträcker armarna ur ett rör.

Konstnären Beth Laurin debuterade redan 1974. Idag är hon en både etablerad konstnär som utöver skulptur också arbetar en hel del med teckning. Hennes  offentliga verk har tidigare visats i tunnelbanan och många minns säkert fortfarande hennes fullmatade retrospektiva utställning på Konstakademien 2009.

Den här skulpturen borde göra stockholmarna ännu lite gladare!

Glad, på väg att placeras ut på stan.

Glad, på väg att placeras ut på stan. Här tillsammans med patineraren Jesper Lodén.

Artikeln är gjord i samarbete med konstappen Artworks som guidar till konstupplevelser i Stockholm. 

Observatorielunden, Drottninggatan, Stockholm, Sverige