Detta är höstens fulaste mode – Allt om Stockholm

Detta är höstens fulaste mode

Stil 

Taxklackar, den praktiska dunvästen och trasiga jeans – Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg listar vilka plagg som är höstens fulaste. 

ANNONS

Volangplaggen

”Om sommarens invasion av volangprydda plagg kommer fortsätta vara poppis till hösten också så måste jag nog låsa in mig. Jag klarar inte av att se dessa lakanliknande skjortor med ärmar lika stora som segel eller brallor med stora tygstycken påsydda längst ner på benen en dag till.”

Slitna jeansen

”Med risk för att låta som en förälder till en tonåring nu – men de slitna jeansen verkar inte veta några gränser?? Det som började med en liten reva på ett knä för att få till en använd look har nu blivit ett par ”byxor” som typ knappt tål en vindpust utan att trilla isär.”

Dunväst och slitna jeans – slitet mode i höst enligt Sofie Strandberg.

Dunväst och slitna jeans – slitet mode enligt Sofie Strandberg. Foto: Mostphotos

Västen

”Precis när det börjar bli liiite kyligare efter sommaren, då smyger sig den fula dunvästen fram ur något jävla garderobshål. Anledningen är att många tycker det här är ett perfekt plagg när det inte är för kallt men ändå inte varmt nog att bara ha en sommarjacka. Och ja västen må vara praktisk – men låt den stanna på sommarstället för den är skitful.”

Taxklacken

”Taxklacken kan nog vara världens fulaste sko och tyvärr verkar det som om vi kommer se massor av den hösten 2017. Varför man vill vandra omkring med en sko på foten som ser ut som en ål med en tandpetare som klack har jag ingen aning om.”

Linnebyxan

”Nu är sommaren över, resan till franska rivieran ett minne blott och du är tillbaka på jobbet, och även om det känns sorgligt är det är dags att vika ihop linnebyxorna och lägga dem långt in i garderoben. Linnebyxan är inget man går omkring i på hösten om man inte vill klä sig medvetet fult.”

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler stilartiklar

Stil

Dyr klocka slog världsrekord på Bukowskis

Stil

Mellovinnare öppnar skäggsalong på Östermalm

Stil

Han har Sveriges snyggaste skägg

Stil

Stockholms stiligaste karl är utsedd

AOS utforskar

Så tar du del av modeveckan ikväll

Stil

Så blir du kvällssnygg direkt från beachen