Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Nu vill stockholmarna träna ÄNNU hårdare

Hösten betyder ofta att ta nya tag i gymmet. Många väljer då något trendigt amerikanskt:
– Stockholmare gillar att hålla sig i form och testa heta träningsformer från USA, säger PT:n Jennie Bodén

Att hålla sig i form genom att äta hälsosamt och träna är grunden. Stockholmarna tar dessutom gärna hand om sin kropp på ett trendigt sätt och många har koll på de senaste metoderna och passen. Det tror i alla fall PT:n Jennie Bodén.

– Jag skulle säga att stockholmare över lag gillar att röra på sig och är hälsosamma. De hakar gärna på trender, men det tar ett tag innan man vågar testa.

USA-influerade

De flesta träningstrenderna kommer hit från USA. Så det som är stort där är ofta vad som kommer att efterfrågas på stans gym framöver.

– I USA använder de sig just nu mycket av ”Street workout” – en träningsform där man använder det som finns runt omkring och i naturen. Man tränar till exempel på bänkar och stenar, ja man låter fantasin flöda helt enkelt. Den här typen av träning ser jag mer och mer av i Stockholm, säger Jennie Bodén.

Söker lugnet i löpningen

Löpning har blivit en träningsform som växt mycket de senaste åren.

– Jag tror att många som gillar löpning finner ett lugn i den. Man kopplar bort vardagsstressen och blir mer fokuserad. Sedan gillar ju många att träna inför ett lopp, då blir det en morot.

Och jo, ett visst mått av kroppsfixering finns med när stockholmarna väljer vad och hur de ska träna.

– Killar fokuserar på att få fina bröstmuskler och ett sexpack. För tjejerna är det en stor trend att träna ben och rumpa.

Blir ännu tuffare

Vid sidan av gymmens maskiner och fria vikter är det många som går på olika pass. Jennie Bodén tipsar om några som hon tror blir extra fulltecknade i höst: crossfit, Bodypump, boxning, Transformers och crosstraining.

Alla är de pass med tuff träning och Jennie Bodén tror att stockholmarna kommer vilja ha ännu tuffare träning i framtiden.

– Det kommer bli populärt med en hårdare typ av träning tror jag. Träningsformer där folk tränar inför stora tävlingar och lopp, som Tough Viking, Ninja Warrior och Superior Race.

Årstaängsvägen 5A, 117 43 Stockholm, Sverige