Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

”Ragga och träna samtidigt – aldrig”

Träning har sin tid. Ragg och festande har sin. Om Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg får bestämma så mötas aldrig de två. Nya Stockholmstrenden med träning på krogen skrämmer henne:
– Hur funkar det ens, undrar hon upprört.

Jag sitter och lunchar på Biblioteksgatan samtidigt som jag läser lite olika artiklar på telefonen. Jag fastnar i en text om en ny trend i Stockholm – att träna och köra workout på nattklubben. Japp, ni läste rätt. Några snillen har kommit på en idé om att man ska vara social på andra ställen än på krogen och tycker att träning vore en kul grej.

Mina ögonbryn höjs flera steg ju fler meningar jag läser om det här nya konceptet som fått det ”unika” namnet Workout Parties. Även om jag äcklas av idén går jag in på deras hemsida och läser följande: ”Vi gillar träning. Vi gillar fest. Här byts alkohol ut mot proteindrinkar och ölmagar mot magrutor.”

Ja, vad säger man. Jag är oftast FÖR alla nya sätt att träffas och vara social på, absolut. Men det här är ju riktig grovt. Personligen kan jag inte se något charmigt med att stå i träningskläder och svettas samtidigt som jag ska vara trevlig och härlig mot folk runtomkring mig. Och då ska vi inte ens snacka om att RAGGA och FLIRTA samtidigt som man tränar. Hur funkar det ens? Jag kan knappt höra mig själv tänka när jag är på gymmet, hur skulle jag ens kunna föra ett vettigt samtal med en annan svettis?

Men okej, vi säger att jag skulle ragga upp en person där på träningsklubben. Vad skulle hända sen? Skulle vi ta en dusch tillsammans efter vårt hårda pass? Skulle vi gå hem svettiga hand i hand genom natten? Eller skulle vi kanske vara helt crazy och köra ett pass till?

Herregud nej nej och åter nej.

Men vet ni vad? Jag behöver faktiskt inte oroa mig över alla dessa frågetecken, för jag är ingen käck träningsperson och skulle aldrig i min vildaste fantasi gå på den här typen av klubb. Träning för mig är ett nödvändigt ont som jag gör någon gång i veckan – ingen livsstil eller något jag skulle göra mer än jag måste. Hemskt ledsen men sån är jag.

Däremot gör jag mer än gärna reklam för Workout Parties här i krönikan, så att alla träningsgalna människor som tycker detta är en fantastisk idé kan samlas där i mörkret och flirta och ragga bäst de vill. På så sätt kanske jag slipper bli påhoppad av nåt muskelberg på gymmet när jag står där helt röd i fejset, har spysmak i käften och knappt någon luft i lungorna.”

Läs Sofies blogg Citybloggen här.

Årstaängsvägen 9A, 117 43 Stockholm, Sverige