Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Petter: ”Här tränar jag helst i Stockholm”

Petter lever nästan lika mycket för träningen som för musiken – nu ligger han bakom ett av årets nya lopp i Stockholm, Arena run.

Petter Alexis Askergren är inte bara känd för sin musik. Han är en stor träningsfantast som både springer marathon och deltar i sim-lopp. Nu är han en av profilerna bakom stans nya lopp Arena Run. HInderloppet som är fem kilometer långt springs på Friends Arena den 20 februari.
– Ibland kan folk bli lite rädda för lopp med hinder. Men det här är som ett skeppsbrott på gymnastiken. Alla ska kunna ta sig över hindren. Det som varit vår stora utmaning är att berätta för folk att det här är en hinderbana, men inte med militärisk melodi. Folk ska inte hosta blod och spy för att de är så utmattade, säger Petter Alexis Askergren.

Fritt fram att heja på

Loppet är ett sätt att pigga upp ett grått februari.
– Vi känner att det finns ett behov för folk att göra grejer nu när de flesta inte tycker att det är så kul att springa ute. Dessutom finns det ett värde i att använda sig av de enorma arenorna i Stockholm.

Alla som vill får komma och heja på deltagarna.
– När man springer lopp och ens kompisar är där för att heja så står de ofta vid en kulle eller ett träd och så ser man dem en gång under loppet. Här är det fritt inträde för alla som vill. Då kan de sitta och heja på från läktaren i arenan.

”Det viktigaste är inte att vinna”

För att klara loppet krävs ingen superträning.
– Jag tycker att man man gå ut och jogga lätt. Håll igång, gör några utfall och prova lite armhävningar. Det är inte som att du måste träna i fem månader för att klara av det. Det ska vara ett snällt, trevligt och lite utmanande lopp. Det viktiga är inte att komma först. Det är att ta sig i mål som är det roliga.

Årstaängsvägen 9, 117 43 Stockholm, Sverige