Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

De tävlar om titeln ”Europas mest vältränade”

I helgen blir det riktig svettfest på Stadion.
Då ska nämligen ”Europas mest vältränade” att utses.
– Vi testar allt de har. Crossfit är en av de tuffaste sporterna som finns, säger artisten och arrangören Karl Dyall.

Den 20-21 augusti är det Solid Fitness Challenge på Stadion, en Crossfit-tävling där det inte räcker med att vara stark eller snabb – nej, här krävs det att ha talang i allt.
– Vi vill hitta de som är starkast, uthålligast och snabbast på samma gång. Man måste kunna hantera hela sin kropp, säger Karl Dyall, till Allt om Stockholm.

Crossfit är en träningsform som har vunnit mycket mark på senare år och i dag finns det inte ett gym med självaktning – som inte erbjuder det i någon form. Men några större tävlingar i ”grenen” fanns inte i landet.
– Crossfit har blivit väldigt populärt och i tävlingar har Sverige varit framgångsrikt både på amatör/hobbynivå och elitnivå. Då tänkte jag att eftersom vi har en så bra nivå, borde vi även ha en tävling som riktar sig mot eliten och därför startades Solid Fitness Challenge.

Alla delmoment är hemliga

I år blir det tredje året tävlingen arrangeras och för första gången kommer den att ha internationella inslag då atleter från övriga Europa deltar. Själva tävlingen kommer bestå av sju delmoment, så kallade ”events”.

Karl säger att de fortfarande är hemliga, eftersom de tävlande ska komma ”förberedda för det oförberedda”, men lite avslöjar han.
– Först är det en terränglöpning med en del hinder, sen blir det en kombination med tyngdlyftning.  Vi kommer även ha en rigg där vi utövar gymnastik. Genom dessa utmaningar kan vi testa vem som helt enkelt är mest balanserat vältränad. Jag vill inte avslöja för mycket men finaleventet kommer bestå av rent skärt arbete, säger Karl Dyall.

Årstaängsvägen 7A, 117 43 Stockholm, Sverige