Bike in tweed och cykelkarnevalen rullar in i Stockholm
40-talsrull genom stan.
40-talsrull genom stan.

Cykelfesterna du inte får missa

AOS utforskar 

Bättre än museum: Cyklister i tweed tar över stan för sjunde året i rad. Helgen dessförinnan är cyklisterna utkläda i karnevalkläder.

ANNONS

Majoriteten i Stockholms stadshus älskar cyklister. Det satsas på cyklingen över hela stan och nu ska Stockholmare helst cyklar jämt, trots regn, ishalka och snö…

Men än är det torrt på gatorna och två stora cykelpartyn är planerade på stan de kommande veckorna:

Cykelkarnevalen i city (17 september)

För fjärde året i rad anordnar Naturskyddsföreningens cykelgrupp STHLM Cykelkarneval som i år vill vi se ännu fler cyklister och gärna ännu fler karnevalinspirerade ekipage på stan.

Karnevalståget avgår 14.00 från Norrbro (utanför Riksdagen) och går via City, Kungsholmen och Vasastan och avslutas ca 15.30 på samma som startplatsen – Norrbro. 

Bike in Tweed (23 september)

Det är som de senaste 70 åren aldrig funnits. Cyklister samlas i gamla tweedkläder (helst) och gamla cyklar för att sedan cykla genom stan. Det är väldigt roligt att titta på. (Och säkert väldigt roligt att delta).

– Det brukar komma runt 170 personer varje år och detta är ju en högtidsstund för alla som gillar gamla cyklar. Jag lovar att det finns fler fina gamla cyklar på Stockholms gator den här eftermiddagen än på något museum landet. Det säger  arrangören Henrik Rex Jakobsson, som även är ordförande i Cykelhistoriska föreningen som  själv kommer rulla runt på en av sina 30-talet cyklar, en Crescent från 1947 med ballongdäck från samma tidsperiod.

Cykelparaden går från Evert Taubes terrass på Riddarholmen med start 12.00.Sedan syns deltagarna på en stor picknick i Rålambshovsparken för att till sist avsluta på Hasselbacken, på Djurgården.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Fler liknande artiklar

Helgtips

Fransk after work satsar på Bordeaux

AOS utforskar

Ison och Fille jagar talanger i Ankeborg

AOS utforskar

Hon kan bli årets jazzkatt

El Amparo (2016)
AOS utforskar

Finn fem filmfestivaler i höst

AOS utforskar

Norsk bowling mitt i stan

AOS utforskar

Lyxkrog blir takeaway-hak