Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Stallet fixar ny humorklubb – varje måndag

Så här ser en fisk ut .Stallet repeterar inför sin nya humorklubb på Rival.
Så här ser en fisk ut .Stallet repeterar inför sin nya humorklubb på Rival.
Kändistätt när humorgruppen Stallet drar igång klubb på Rival. Sissela Kyle regisserar.
Kändistätt när humorgruppen Stallet drar igång klubb på Rival. Sissela Kyle regisserar.

Humorgruppen Stallet fixar måndagsklubb på Söder.
Varje vecka ansluter kända gäster för att spela sketcher om flockbeteende.
– Mycket humor i det, säger Linn Mannheimer, en av gruppens grundare.

Hur går man som en lax? Ja man får åtminstone inte gå över scenen för fort. Det ska nästan vara som att gå på stället, samtidigt som händerna flaxar trots att armarna händer längs med kroppen.

Stallet skriver, Sissela regisserar

Sissela Kyle visar laxens rörelsemönster samtidigt som skådespelarna i humorgruppen Stallet lyssnar. Det är deras show och deras manus, men just nu är alla fokuserade på den erfarna comediennen nere i källaren på Teater Pero där de repeterar inför sin kommande show på Rival.

– Det händer något med oss när Sissela är med. Vi ville jobba med henne redan för några år sedan, men nu äntligen funkade det, säger Linn Mannheimer som tillsammans med Elin Thomasdotter Extor, Isabelle Riddez och Anni Tuikka är Stallet. (Isabella Posse Boquist är också med, men var ej på plats den här dagen).

Ny humorgrupp repeterar . Stallet: Elin Thomasdotter Extor, Linn Mannheimer, Isabelle Riddez och Anni Tuikka. + Sissela Kyle, regissören

”Det här kan bli kul, säger Sissela till laxarna Elin och Anni. Bakom står storfiskaren Isabelle och väntar på napp. Foto: Pekka Pääkkö

Fakta

Detta är Stallet

Stallet är en humorgrupp som funnits i sex år. Tidigare har gruppen bland annat gjort  tv-programmen Alla hästar hemma och Trettiopluss samt föreställningar för scenen, stand-up och radio.

Just nu är de aktuella med en måndagsklubb på Rival, på Södermalm.

Medlemmarna heter Elin Thomasdotter Extor, Isabelle Riddez, Anni Tuikka, Isabella Posse Boquist och Linn Mannheimer.

Flockdjur på scen

Sketcherna som repas just nu blir del av  deras måndagsklubb på Rival. Med start 11 mars och åtta måndagskvällar fram till 6 maj kommer Stallet stå på scen och göra sketcher som handlar om flockbeteende, bland annat om varför alla laxar måste simma mot strömmen egentligen?

– Vi är ju flockdjur i allt vi gör, i familjen, på jobbet och hur vi sitter på bussen. Det finns väldigt mycket humor i det, säger Linn.

Varje vecka ansluter en ny gäst som får sälla sig till Stallets egen flock.

Exklusiv gästlista

Och den gästlistan är celeber: förutom att Sissela Kyle själv kommer att agera har Stallet även bjudit in Helena Bergström, Kristian Luuk, Babben Larsson, Johan Glans, Kristian Lindström och William Spetz.

Ni bor i olika städer, hur påverkar det er gruppdynamik? 

– Vi hinner ju sakna varandra, så det blir extra go feeling när vi ses. Sen har vi har en sinnessjukt lång underbart vidrig sms-tråd där allting avhandlas. Vi hämtar ju rätt mycket inspiration från perfekta människors instagram vars bilder och videos vi skickar till varandra, säger Linn.

Hårt arbete

När de sedan ses är det stenhårt arbete som gäller. Så disciplinerat att SVT en gång undrade om kreativiteten fick plats. Men vi tycker det funkar bra. Vi har jobbat ihop så tajt i sex år att vi har liksom en lyhördhet dör varandra.

De bästa idéerna kommer på toaletten.

Anni Tuikka.

Hur är det att skriva in andra i sina sketcher?

– Vi testade ju det formatet med Alla hästar hemma och det känns naturligt att fortsätta. Sen är det ju rätt annorlunda att skriva åt Babben Larsson och Kristian Luuk, säger Isabelle.

Anni fortsätter:

– Men det är ju rätt häftigt att sitta och komma på någon idé när man är på toa, där alla bra idéer kommer, och sedan se någon man gillat hela livet förverkliga den sketchen.

Hotel Rival, Mariatorget, Stockholm, Sverige