Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Jubileumshelg på Långholmen firas med livemusik och öppet hus

Långholmen
Den 14-16 juni är det jubileumshelg för Långholmens Hotell & Restaurang.

Den 14-16 juni är det jubileumshelg för Långholmens Hotell & Restaurang. Då firar man 30 år på ön med livemusik och öppet hus – både till fängelset och Långholmskonstnärerna.

Långholmen Hotell & Restaurang öppnade portarna 1989. Nu firar de 30 års-jubileum på ön med ett fullspäckat program. 

Jubileumstårta och livemusik

Från fredag till söndag kan gäster bland annat boka in sig på en grillbuffé eller brunch (345 och 325 kronor per person) där det bjuds på livemusik (svensk och amerikansk jazz) och jubileumstårta.

Men det blir också en hel del gratis aktiviteter. Den som vill kan till exempel besöka fängelsemuseet som har fri entré, det blir även en del guidade turer.

Tävla om övernattning

För den tävlingsinriktade finns också möjlighet att gå en snitslad bana på fängelseområdet, lära sig mer om Långholmens historia –  och kamma hem en övernattning på hotellet. Startkort finns i receptionen och i paviljongen i wärdshusparken.

Även Långholmskonstnärerna, som hållit till i de gamla spunnhuslängorna sedan början av 1970.tale,  visar upp hur de skapar, likaså gör tapetverkstaden Handtryckta Tapeter i det röda 1700-talshuset Lilla Knapersta. Till sist kan du lära dig mer om litografiens hemligheter i Lumphés Litografiska Verkstad på Stora Knapersta.

 Hela programmet hittar du här.

Långholmen Hotell, Långholmsmuren, Stockholm, Sverige