Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

10 saker du faktiskt kan göra i coronatider

Det finns aktiviteter att göra under coronatider. Vi tipsar om 10 saker som fortfarande är öppna.
Det finns flera aktiviter som håller öppet under coronatider – många av dem låter dig även vara utomhus.

När livekonserter och teaterföreställningar ställs in och många biografer, klubbar och museum håller stängt är det inte lätt att veta hur man ska roa sig. Vi gör ett försök att guida till 10 aktiviteter du kan göra i coronatider – och vad som faktiskt har öppet.

ANNONS

1. Se konst

Flera av Stockholms museum börjar öppna upp – eller planerar att öppna upp igen. Besöksantalen kommer dras ner tills vidare för att hålla sig till restriktioner och minska smittorisken.
Men för den som inte vill besöka museum så finns det även mycket konst att se utomhus. När sommarvärmen börjar komma fram så finns det alla möjligheter att exempelvis besöka någon av stadens skulpturparker.

2. Paddla kajak

Många har passat på att kommer ut och röra sig under coronakrisen. Ett sätt att uppleva staden på mer speciellt sätt – och samtidigt få motion – är att paddla kajak. Det går att paddla  från flera olika platser i Stockholm. Vi har tipsat om fem ställen som du kan gå till för att paddla kajak.

3. Spela tv-spel på bio

För den som gillar tv-spel, men kanske känt sig isolerad hemma de senaste månaderna, så finns ett sätt att spela med kompisar i rummet och maxa upplevelsen. Vasastadsbiografen Bio Capitol hyr inte bara ut sin salong till privata filmvisningar utan även till spelkvällar. Du och en grupp vänner kan hyra biografen för att spela tv-spel tillsammans på bioduken.

ANNONS

4. Sjung karaoke

Stockholm har flera karaokeklubbar där du kan sjunga dina favoritlåtar. I mitten av maj så öppnade det nya karaokestället Moyagi på Brunkebergstorg. Hyr ett eget rum och välj mellan drygt 85 0000 låtar.

5. Escape Room

Samla ihop ett gäng och testa era problemlösningsförmågor. Stockholms olika Escape Room håller fortsatt öppet. Det finns alternativ både för barn och vuxna.

6. Gå på restaurang

Många av stans restauranger har fortsatt öppet. I och med den stigande värmen så är det även fler och fler uteserveringar som öppnar upp varje vecka. Så möjligheten att gå ut på restaurang eller att beställa hem mat finns fortfarande i hög grad för den som vill. Söker du inspiration så kan du läsa alla våra krognyheter här.

7. Minigolf

Vad säger svensk sommar lika mycket som en omgång minigolf? Flera av utomhusbanorna i länet har redan öppnat eller håller på att öppna. Hitta närmaste minigolf eller läs våra tips på några av stans bästa.

8. Boule

En annan aktivitet som flyttat utomhus de senaste veckorna är boule. Boulebar stängde tidigare sina restauranger med anledning av coronaviruset. Men nu har de öppnat upp för säsongen i Tanto och nybyggda Boulbar Rålambshov har slagit upp portarna.

9. Skateboard

Skydda huvud, knän, armbågar och handleder och ge dina gamla Tony Hawk-drömmar en chans. I Stockholm hittar flera skateparker och -hallar, exempelvis i Rålis, Kristineberg, Traneberg och Gubbängen. Här hittar du flera av Stockholms skateparker.

10 Gå på spa

Vill du ha lite extra avkoppling under dessa jobbiga tider? Då är det glädjande attdu fortfarande kan gå på spa i Stockholm. Utöver klassikerna så öppnade nykomlingen Vana spa och gym i Vasastan tidigare i år.

Stockholm, Sverige