Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Från skräckfilm till ljuv jazz i helgen

Skräckfilm och Dianne Reeves.
Skräckfilm och Dianne Reeves.

Dränk dig i alkohol, låt dig skrämmas på skräckfilmsfestivalen Monsters of Film, njut av jazz på flera ställen i stan, köp kläder för ett gott syfte eller gå på dansshow med mera. Första helgen i oktober är full av nöjen.

Fredag

Hela helgen kan dränkas i alkohol (i städade former) om du åker ut till öl-och whiskeymässan i Nacka:

Vill du prova på ett annat sorts rus pågår även skräckfilmsfestivalen Monsters of film hela helgen:

Jazzfestivalens stora dragplåster, Diana Reeves, spelar på scenen, Kulturhuset Stadsteatern klockan 19.00.

Scener ur ett äktenskap blir det när det gifta paret Johan Hurtig och Johanna Wagrell gör standup om sitt förhållande:

Lördag

Ibeyo studios med kontor på Kammakargatan 11 öppnar upp portarna tidigt på morgonen för att kränga mode. Kläderna har de fått av kända modeskapare och klädkedjor och alla intäkterna går till organisationen världens barn.

Älskar du Dawid Bowie? Då är Harry B James, på Västra Trädgårdsgatan, stället för dig på lördag när Throw Me Some Bowie spelar live. Klockan 22 drar det igång, 00 på scen.

Söndag

Dansgruppen Flying Steps – fyrfaldiga världsmästare i breakdance – har gått samman med den berömda operaregissören Christoph Hagel. På söndag klockan 19 intar de Konserthuset med dansshowen Red Bull Flying Bach – där breakdance (med popping, locking och hiphopsteg) framförs till tonerna av Johan Sebastian Bachs The Well-Tempered Clavier.

Dansshowen Red Bull Flying Bach kommer till Stockholm på söndag.

Dansshowen Red Bull Flying Bach kommer till Stockholm på söndag.

Albumaktuella Matt Mondanile aka Ducktails, från USA, är tillbaka i Stockholm igen. Den här söndagen spelar han på Obaren, och det här helt gratis för besökare. Gär bjuds det på underbattenspop och melodier som flörtar med brittiska 80-talsfenomenen Prefab Sprout och Aztec Camera. Klockan 19-02.

Stockholm, Sverige