Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Klimatsmart macka vann SM

Mikaela Fischerström meckar landets godaste macka.
Mikaela Fischerström meckar landets godaste macka.

23-åriga Mikaela Fischerström gjorde succé med sin klimatmacka: hon stod som segrare i årets Mack-SM som avgjordes i fredags.
– Det är så roligt att konceptet nådde fram, säger hon.

Mikaela Fischerström gav juryn framtidshopp med sin klimatvänliga macka Mack-Gyver. Motiveringen från juryn lyder:

”Årets vinnarmacka har en ambition att ta såväl tävlingen som hela vår värld in i framtiden. Det andra kastar i papperskorgen lyckas årets mackskapare omvandla till en riktig smaksensation. Mackan flörtar inte bara med årets jury utan också med framtida generationer. Ett zero-waste-tänk gör årets vinnare i Mack-SM till en riktig hjälte och en enhällig jury har enats om en ljusare framtid.” 

– Fy vad härligt det känns, Sveriges bästa macka! Zero-waste är det som kännetecknar min macka, den är klimatsmart på riktigt. Det är så roligt att konceptet nådde fram, det är nutida och går att relatera till, speciellt efter den varma sommaren vi har haft, säger Mikaela Fischerström.

Nu har jag bevisat att det går att göra en riktigt schysst macka på ett riktigt schysst sätt

Mikaela Fischerström

De tävlande hade 45 minuter på sig att göra 20 stycken likadana mackor och bedömdes sedan efter kriterierna smak, estetik, innovation och hygien. Även den ekonomiska aspekten var ett kriterium.

I Mikaelas smörgås är brödet är dagsgammalt och alla delar av råvarorna som går att använda används, exempelvis är skalet från både morötterna och rödbetorna ingredienser i brödet.

– Nu har jag bevisat att det går att göra en riktigt schysst macka på ett riktigt schysst sätt, säger Mikaela Fischerström.

Hon har tidigare sagt till oss att man kan förvänta sig att hennes smörgås kommer gå att beställa på Haga Tårtcompani & Bageri på Torsgatan i Stockholm där hon jobbar.

 

Älvsjömässan, Parkeringsvägen, Älvsjö, Sverige